ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ά. Τσιγκρής: Η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στον πολιτισμό

Mε αφορμή τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας της, που αντιμετωπίζει η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών, εξαιτίας του λειτουργικού της κόστους που υπερβαίνει τις δυνατότητες των μελών της, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Διακίδειος Σχολή Λαού συνοδεύεται από μια τεράστια και ανεκτίμητης αξίας ιστορική κληρονομιά, την οποία έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε αυτούσια στα παιδιά μας. 

Όχι, όμως, ως μια φωτεινή ανάμνηση του παρελθόντος. 

Οι δεσμοί της Διακιδείου Σχολής με τον αχαϊκό λαό είναι ακατάλυτοι.  

Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν φιλοξενηθεί και άφησαν το στίγμα τους άνθρωποι υψηλού κύρους και μεγάλης πνευματικής εμβέλειας. 

Η Διακίδειος Σχολή για δεκαετιλες αποτέλεσε πυξίδα πνευματικού προσανατολισμού και φάρο γνώσης για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. 

Έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία της Διακίδειυ Σχολής Λαού Πατρών».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας στους 2 Έλληνες δηλώνει δυσαρεστημένος από το δημόσιο αλλά και από το ιδιωτικό σύστημα Υγείας, όπως φαίνεται από τα ευρήματα της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO.  Πολίτες αλλά κα . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινοβούλιο του Τενεσί, υιοθέτησε πρόταση νόμου που προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού θα έχουν το δικαίωμα να φέρουν ατομικό οπλισμό. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Φλάνδρα και τις Βρυξέλλες εντοπίζεται η πλειοψηφία των εξτρεμιστών και των τζιχαντιστών σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός εσωτερικών του Βελγίου, Αννελ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, το Π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου και του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. θα υπάρξει π
Image
Image

Search