ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δήμαρχος "ωφέλιμος" για την κυβέρνηση όχι για την πόλη

Γιώργος Ρώρος-Επικεφαλής «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»

Κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο ότι αν σε εθνικές εκλογές το ΚΚΕ πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα ποσοστά θα συνέλθει η ολομέλεια για να καταγγείλει -εγκαλέσει τους ψηφίσαντες ως προβοκάτορες..... Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου του 2019 ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ψήφισε την υπογειοποίηση του τρένου για να μην υψωθούν νέα τείχη στην πόλη και την χωρίσουν, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής της ως πρόεδρος φορέα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ήταν και είναι υπέρ της υπογειοποίησης και της διεκδίκησης, μάλιστα για πρώτη φορά ετέθη από την παράταξή μας η υπογειοποίηση των νότιων συνοικιών Άγιος Ανδρέας -Πάτρα -νέο λιμάνι κάτι που συμπεριελήφθη στο κείμενο μαζί με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης. Ο δήμαρχος την επόμενη ημέρα εγκάλεσε και κατήγγειλε...... Όσους ψήφισαν υπέρ της υπογειοποίησης ανακαλύπτοντας εχθρούς και σκοτεινά συμφέροντα.....                        

Καλοδεχούμενοι όσοι ψήφισαν και είχαν προηγούμενα άλλη θέση άλλωστε και ο κ. Πελετίδης πριν γίνει Δήμαρχος έλεγε για περιμετρική διέλευση του τρένου καλοδεχούμενος και ο κ. Πελετίδης. Είναι ξένη η διαδικασία του διαλόγου της διαβούλευσης της συναίνεσης για την προώθηση δίκαιων αιτημάτων για την πόλη για το ΚΚΕ και τον κ.Πελετίδη.         

 Ένας συνετός Δήμαρχος την επόμενη ημέρα με αυτό το ισχυρό οπλοστάσιο την ομοφωνία και ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανέβαινε στο υπουργείο και θα διεκδικούσε το δίκαιο του αιτήματος. Τι έκανε ο κ.Πελετίδης; Aπασφάλισε το όπλο που του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πιστός στη γραμμή ότι το ΚΚΕ είναι η "μόνη επαναστατική δύναμη". Χρήσιμος Δήμαρχος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Καραμανλή , ρίχνει άσφαιρα πυρά που προκαλούν μόνο κρότο άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις του για την απλή αναλογική που δεν την ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την χλιαρή αντίδραση για την κατάργηση της Νομικής, την Πατρών-Πύργου και άλλα. Η πρόθεση του Δημάρχου άλλωστε φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τις προσθήκες που προανέφερα και για τις οποίες είχε συμφωνήσει δεν ήθελε ομόφωνο ψήφισμα. Επιδίδεται σε "επαναστατική γυμναστική", επαναστατικές κορώνες διαίρει και αφαιρεί από την πόλη επομένως δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για τις μεγάλες διεκδικήσεις.                          

Μιλά απαξιωτικά για τη σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που πρότεινε η παράταξή μας που συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης επιστημονικοί επαγγελματικοί πολιτιστικοι ,οργανώσεις εργαζομένων, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, αθλητικοί φορείς, φορείς προστασίας του περιβάλλοντος, σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α, δηλαδή όλα τα ζωντανά κύτταρα της πόλης. Ήθελα να ρωτήσω οι συνεργαζόμενοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνούν με τη λογική του Δημάρχου και του ΚΚΕ για την απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης; Ιστορικά όταν η Πόλη διεκδίκησε ενωμένη έφερε αποτελέσματα το 1957 την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ο Αβέρωφ ήθελε να την εγκαταστήσει στα Γιάννενα) αργότερα την σύνδεση του λιμανιού με την Ιταλία και άλλα.        

Βέβαια η λογική του ΚΚΕ και του κ.Πελετίδη είναι ότι συνεργάζεται με τις επιτροπές που ελέγχονται από το κόμμα, είναι καπελωμένες, δεν πιστεύει στη δημοκρατία και τη δύναμη του διαλόγου. Επιτέλους κ.Πελετίδη συνέλθετε δεν είστε δήμαρχος του ΚΚΕ του 6%είστε δήμαρχος της Πάτρας   καλείστε να υπηρετήσετε αυτό το ρόλο για να βγει η πόλη από την απομόνωση να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες για να μην μετράμε άλλο ένα...... χαμένο τρένο…

   

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Οι γυναίκες με εμμηνόπαυση πριν τα 40 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκ 2 με την σύμφωνη έγκριση της ΕΡΤ έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Παναχαΐκή για αλλαγή ώρας στο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη.Έτσι τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπον . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετίζει η Φώφη Γεννηματά την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει σε μοναστήρι οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα, κάνοντας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Έφτασαν το πρωί της Πέμπτης οι πρώτες οικογένειες μεταναστών στην Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com στην πλειονότητά τους είναι Αφγανοί ενώ ο συνολικός αριθμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Για μια ακόμη φορά η ‘Ένωση προστασίας Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος Κορινθιακού – Πατραϊκού κόλπου <<Ο ΝΗΡΕΑΣ >>, θα λάβει μέρος στο FORUM Ανάπτυξης, που φέτος έχει θέμα του “Έξ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η ΩΡΑ Πατρών αναδεικνύοντας θέματα που αφορούν στην περιφέρεια της Πάτρας, εκτός του ιστορικού κέντρου δηλαδή, στο δημοτικό συμβούλιο της 13.11.2019 κατέθεσε δύο ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ.
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search