ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δημόσιο ευχαριστώ στην Μαρία Μασσαρά

Της
Ασπασίας Ρηγοπούλου*


Ζώντας καθημερινά στον εργασιακό μου χώρο τον ανθρώπινο πόνο και κυρίως τον πόνο του ογκολογικού ασθενή που αναζητά ελπίδα και φως μέσα στο Γολγοθά του, είμαι σε θέση να αντιληφθώ το μέγεθος της προσφοράς του καταφυγίου που προσφέρει ο πρότυπος δημόσιος ογκολογικός ξενώνας «ΕΛΠΙΔΑ».
Επίσης ως κάτοικος της Πάτρας είμαι σε θέση να γνωρίζω τον προσωπικό αγώνα που έκαναν συγκεκριμένοι συμπολίτες μας είτε κατείχαν θέση ευθύνης είτε όχι, είτε ήταν αιρετοί, είτε όχι - την ονομαστική αναφορά των οποίων θα αποφύγω για να μην παραλείψω κάποιον – για να γίνει αυτό το έργο.
Οφείλω όμως να αναφερθώ στον άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με το έργο αυτό. Την πρωτεργάτρια όλης αυτής της προσπάθειας. Κι αυτή είναι η κ. Μαρία Δαφαλιά -Μασσαρά.
Όλοι σε αυτό τον τόπο έχουμε γίνει κοινωνοί του προσωπικού της αγώνα για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση. Εργάστηκε με προσήλωση, αφοσίωση και πείσμα μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «ΕΛΠΙΔΑ». Κι αυτό το πείσμα και το πάθος της προσφοράς στον άνθρωπο γκρέμισε τα όποια εμπόδια κάθε φορά προέκυπταν. Εμπόδια που λειτούργησαν αρνητικά ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.
Με το πάθος της όμως η κ. Μασσαρά ενέπνευσε σχεδόν ολόκληρη την πόλη καθώς και τους Έλληνες του εξωτερικού και συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μέσο
στη λειτουργία του ξενώνα. Είναι δε, εάν όχι το μοναδικό πανελλαδικό, από τα λίγα δημόσια έργα που η κατασκευή του στοίχισε λιγότερο από τον προϋπολογισμό του. Κι αυτό αποτελεί δείγμα της χρηστής διαχείρισης που έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. του  Ογκολογικού Ιδρύματος.
Με αφορμή την ανάθεση της διοίκησης του ξενώνα σε νέα πρόσωπα, αισθάνθηκα την ανάγκη ως κάτοικος αυτής της περιοχής και ως γιατρός, να ευχαριστήσω δημόσια την κ. Μασσαρά για το έργο ζωής που παρέδωσε στην περιοχή μας. Στις κλίνες του οι ογκολογικοί ασθενείς, που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές, βρίσκουν ένα πραγματικό καταφύγιο και απαλλάσσονται από έξοδα και ταλαιπωρία που τους επιβάρυναν ψυχολογικά και σωματικά.
Εύχομαι στη νέα διοίκηση να συνεχίσει το βαρυσήμαντο αυτό έργο για την κοινωνία μας και κυρίως να το εξελίξει περαιτέρω.                 

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα ιδιαίτερα προνομιακό φορολογικό καθεστώς καθιερώνεται για τους νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι έχουν πο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση με σκωπτικό τρόπο εξαπέλυσε κατά του βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Δρόμοι, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια, διεθνώς αλλά και στη χώρα μας κινδυνεύουν σοβαρά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (πλημμύρες, υψηλές θερμοκρασίες, έντονες βροχοπτώσε . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.Είναι όμως, ταυτοχρόνως, και διαρκής πηγή έμπνευσης ως προς την αξία τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή βρέθηκε μέσα στο σπίτι της στα Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας, μια γυναίκα 44 ετών.Την άτυχη γυναίκα εντόπισαν οι οικείοι της οι οποίοι κι ενημέρωσαν την Αστυνομία.Πλέον την έρευνα για τις ακριβείς
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα στο Κεφαλόβρυσο Ναυπάκτου. Μηχανή μεγάλου κυβισμού που επέβαινε ένα άτομο εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε πάνω σε τσιμεντένια κολόνα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα η Πάτρα υποδέχεται την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 17:00 την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, που θα φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα στο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.Η υποδοχή θ
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search