ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δημόσιο ευχαριστώ στην Μαρία Μασσαρά

Της
Ασπασίας Ρηγοπούλου*


Ζώντας καθημερινά στον εργασιακό μου χώρο τον ανθρώπινο πόνο και κυρίως τον πόνο του ογκολογικού ασθενή που αναζητά ελπίδα και φως μέσα στο Γολγοθά του, είμαι σε θέση να αντιληφθώ το μέγεθος της προσφοράς του καταφυγίου που προσφέρει ο πρότυπος δημόσιος ογκολογικός ξενώνας «ΕΛΠΙΔΑ».
Επίσης ως κάτοικος της Πάτρας είμαι σε θέση να γνωρίζω τον προσωπικό αγώνα που έκαναν συγκεκριμένοι συμπολίτες μας είτε κατείχαν θέση ευθύνης είτε όχι, είτε ήταν αιρετοί, είτε όχι - την ονομαστική αναφορά των οποίων θα αποφύγω για να μην παραλείψω κάποιον – για να γίνει αυτό το έργο.
Οφείλω όμως να αναφερθώ στον άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με το έργο αυτό. Την πρωτεργάτρια όλης αυτής της προσπάθειας. Κι αυτή είναι η κ. Μαρία Δαφαλιά -Μασσαρά.
Όλοι σε αυτό τον τόπο έχουμε γίνει κοινωνοί του προσωπικού της αγώνα για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σε χρήση. Εργάστηκε με προσήλωση, αφοσίωση και πείσμα μαζί με τα άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «ΕΛΠΙΔΑ». Κι αυτό το πείσμα και το πάθος της προσφοράς στον άνθρωπο γκρέμισε τα όποια εμπόδια κάθε φορά προέκυπταν. Εμπόδια που λειτούργησαν αρνητικά ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.
Με το πάθος της όμως η κ. Μασσαρά ενέπνευσε σχεδόν ολόκληρη την πόλη καθώς και τους Έλληνες του εξωτερικού και συνέδραμαν με κάθε τρόπο και μέσο
στη λειτουργία του ξενώνα. Είναι δε, εάν όχι το μοναδικό πανελλαδικό, από τα λίγα δημόσια έργα που η κατασκευή του στοίχισε λιγότερο από τον προϋπολογισμό του. Κι αυτό αποτελεί δείγμα της χρηστής διαχείρισης που έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. του  Ογκολογικού Ιδρύματος.
Με αφορμή την ανάθεση της διοίκησης του ξενώνα σε νέα πρόσωπα, αισθάνθηκα την ανάγκη ως κάτοικος αυτής της περιοχής και ως γιατρός, να ευχαριστήσω δημόσια την κ. Μασσαρά για το έργο ζωής που παρέδωσε στην περιοχή μας. Στις κλίνες του οι ογκολογικοί ασθενείς, που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές, βρίσκουν ένα πραγματικό καταφύγιο και απαλλάσσονται από έξοδα και ταλαιπωρία που τους επιβάρυναν ψυχολογικά και σωματικά.
Εύχομαι στη νέα διοίκηση να συνεχίσει το βαρυσήμαντο αυτό έργο για την κοινωνία μας και κυρίως να το εξελίξει περαιτέρω.                 

* Η Ασπασία Ρηγοπούλου είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορού . . .
LIFE STYLE

Ο Γιώργος Θεοφάνους άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλα. Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε στην Κύπρο, για την αγαπημένη του μητέρα, για τη δύσκολη σχέση που είχε με τον . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο ένας στους έξι ασθενείς που ανέρρωσε από Covid-19 (ποσοστό 16%) και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, βγήκε ξανά θετικός σε τεστ για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 έως τρεις εβδομάδες αρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    «Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες μία ιδιαίτερα παραγωγική τηλεδιάσκεψη για τα διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο επικεφαλής της παράταξης  «Πρωτεύουσα ξανά!» κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος ζητάει από το Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη να συγκαλέσει άμεσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Tροχαίο με έναν τραυματία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης επί της οδού Πατρών Κλάους. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, αγροτικό αυτοκίνητο που κατευθυνόταν στο ρεύμα καθόδου από τον κόμβο
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search