ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου της “Αμιαντίτ”…»

Με αφορμή το διαχρονικό πρόβλημα της επικίνδυνης ρύπανσης που προκαλεί το εγκατελειμμένο εργοστάσιο της “Αμιαντίτ” στο Δρέπανο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, όπως αυτό του εργοστασίου της Αμιαντίτ στο Δρέπανο, πρέπει να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του, χωρίς καθυστερήσεις, δίχως αποποίηση ευθυνών, χωρίς επίκληση αναρμοδιότητας και διαρκείς παραπομπές του στο μέλλον.

Έπειτα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, τα επικίνδυνα υλικά που έχουν δεσμευτεί στο σημείο, όπως ο αμίαντος, πρέπει να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο, από ειδικά συνεργεία και σε σύντομο χρόνο.

Οι αναβολές είναι μη αποδεκτές, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν τα πιο άμεσα αντανακλαστικά όλων των συναρμόδιων φορέων, για να κλείσει επιτέλους αυτή η ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη.

Λέμε όχι στις πρόχειρες λύσεις, στο βαθμό που αυτές δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και δεν λύνουν το πρόβλημα οριστικά.

Πρέπει να ακουστεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική ισορροπία, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων...»._

   

Follow Us

OXYGEN FM

Ψηφοφορίες

Συμφωνείτε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού ;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, ό . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έγραψε:"Στις συνεργασίες και στη ζωή μας γενικότερα ο ορισμός για την (μη) επιτυχία βασίζεται πάντα στους στόχους που ορ . . .
LIFE STYLE

Ήταν αχώριστες, όμως σήμερα δεν λένε «Καλημέρα»! Ο λόγος για την Έλλη Κοκκίνου και την Σίσσυ Χρηστίδου, που μετά από 10 χρόνια έγιναν δύο ξένες. Οι δύο γυναίκες φαίνεται πως έχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, όταν ο οδηγός του δευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση από δύο άνδρες δέχθηκε μία γυναίκα σε περιοχή της Δυτ. Αχαίας την ώρα που βρισκόταν εντός του οχήματός της. Ο ένας πλησίασε την πόρτα του οδηγού και ο δεύτερος κατάφερε να παραβιάσει την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό και ακατανόητο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, στο Δημαρχείο στον Αστακό.Η συνεδρίαση ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search