ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Άγγελος Τσιγκρής: «Άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου της “Αμιαντίτ”…»

Με αφορμή το διαχρονικό πρόβλημα της επικίνδυνης ρύπανσης που προκαλεί το εγκατελειμμένο εργοστάσιο της “Αμιαντίτ” στο Δρέπανο, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, όπως αυτό του εργοστασίου της Αμιαντίτ στο Δρέπανο, πρέπει να αντιμετωπίζεται στη ρίζα του, χωρίς καθυστερήσεις, δίχως αποποίηση ευθυνών, χωρίς επίκληση αναρμοδιότητας και διαρκείς παραπομπές του στο μέλλον.

Έπειτα από δύο χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης, τα επικίνδυνα υλικά που έχουν δεσμευτεί στο σημείο, όπως ο αμίαντος, πρέπει να απομακρυνθούν με ασφαλή τρόπο, από ειδικά συνεργεία και σε σύντομο χρόνο.

Οι αναβολές είναι μη αποδεκτές, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ένα ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν τα πιο άμεσα αντανακλαστικά όλων των συναρμόδιων φορέων, για να κλείσει επιτέλους αυτή η ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή για την Πάτρα και την Αχαΐα ολόκληρη.

Λέμε όχι στις πρόχειρες λύσεις, στο βαθμό που αυτές δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και δεν λύνουν το πρόβλημα οριστικά.

Πρέπει να ακουστεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική ισορροπία, η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων...»._

   

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Αρχίζει από τις 9 Ιουνίου η τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Κύπρο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουνίου, αντί για τις 14 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η νέα γενιά αναδρομικών που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται αφορά τις αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που προβλέπονται από 1η Οκτωβρίου 2019 με βάση τον νέο ασφαλιστι . . .
ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής φροντίδας, στούς άστεγους πρόσφυγες των ερειπωμένων εργοστασίων συνεχίζει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρα.Η π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι οργανώσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε την υλοποίηση του πρώτου κύκλου  των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υποψήφιους θετούς γονείς, σε εφαρμογή του Νόμου 4538/2018.Η εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κάθοδο στην Πάτρα ετοιμάζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του υπουργείου για την έλευση του σύγχρονου τρένου μέχρι την πόλη και το λιμάνι τη
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search