ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είχε και τα καλά του όλο αυτό...

Πέρασε κιόλας περισσότερο από ένας χρόνος που ζούμε μέσα σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας.

Οι τελευταίοι μήνες και η πανδημία μάς απομάκρυναν, αλλά μόνο σε χιλιομετρική απόσταση. Η καθημερινή διαφορετική επαφή μας μέσα από mail, messenger, viber, webex κι άλλα... καλούδια της τεχνολογίας, μας ένωσαν με έναν διαφορετικό τρόπο που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, μοίρασμα της προσωπικής δουλειάς του καθενός από εμάς, στήριξη σε δυσκολίες, αλλά και πειράγματα και αστεία για να διασκεδάσουμε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, τους φόβους και την αγωνία μας. Νέες ομάδες δημιουργήθηκαν και ένωσαν ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν, άτομα που πιθανά δεν θα συναντηθούν ποτέ στη ζωή τους.

Είχε και τα καλά του όλο αυτό… Γλυτώσαμε το πρωινό ξύπνημα, μπόλικη βενζίνη κι έξοδα για όσους δεν έχουν την τύχη να εργάζονται σε ένα κοντινό σχολείο και το κυριότερο, μείναμε ασφαλείς στο σπίτι μας, περάσαμε περισσότερες ώρες με τους αγαπημένους μας, αναγνωρίσαμε τα σημαντικά που μέχρι πριν λίγους μήνες τα θεωρούσαμε αυτονόητα. Διαβάσαμε βιβλία, περπατήσαμε περισσότερο κι απολαύσαμε τη φύση, παίξαμε με τρόπους που δεν είχαμε φανταστεί. Νιώσαμε συχνά τον φόβο γύρω μας, μάθαμε τον πόνο του διπλανού μας και τότε αρχίσαμε να βάζουμε άλλες προτεραιότητες στα βασικά της ζωή μας. Προσευχηθήκαμε, ψάξαμε διεξόδους αλλά και θυμώσαμε μ' αυτό που ζούμε… Ονειρευτήκαμε να είμαστε κάπου μακριά, σε μια παραλία, εκεί που το απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας σμίγουν μοναδικά και το μόνο που ακούμε είναι οι γλάροι, το θρόισμα των φύλλων, το κύμα της θάλασσας…

Ομως τίποτα δεν συγκρίνεται στη δική μας τη δουλειά με το χαμόγελο που σε περιμένει στα παιδικά προσωπάκια κάθε πρωί, με τα αστεία μας, τα πειράγματα, τις εκδρομούλες μας, τις εκδηλώσεις και τις γιορτές με το άγχος της προετοιμασίας και την ικανοποίηση πως όλα πήγαν καλά στο τέλος.

Ομορφες στιγμές που χαράζονται στη μνήμη σου και σηματοδοτούν διαφορετικά την κάθε χρονιά.

Κουραστήκαμε είναι η αλήθεια, γιατί όλο αυτό ήταν κάτι άγνωστο και ξένο σε όλους, κάτι που μας έκανε όμως να κοιτάξουμε γύρω μας διαφορετικά και να εκτιμήσουμε πράγματα και καταστάσεις που άλλοτε ίσως μας κούραζαν.

Ολοι ελπίζουμε πως η ζωή μας θα συνεχιστεί σύντομα από εκεί που την αφήσαμε. Ας είμαστε όλοι καλά, ας θεραπεύσουμε ό,τι πληγές άνοιξαν κι ας πάμε παρακάτω με περισσότερη σοφία, ελπίδα κι εμπιστοσύνη για το μέλλον που μας περιμένει.  

* Η Μαρίζα Πλιάκα είναι εκπαιδευτικός, διευθύντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε κοινό αγώνα για μόνιμες προσλήψεις καλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης του πρώην συμβασιούχους των κοινωφελή προγραμμάτων της Πάτρας, ο οποίος μιλώντας στο «achaianews.gr» . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γεμάτοι με ξερά χόρτα και κλαδιά που δημότες κλαδεύουν από τις αυλές και τους κήπους τους τα περιβόλια τους, έχουν γεμίσει τα σημεία περιμετρικά των κάδων, ακόμα και δίπλα από παιδ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 65χρονου Γερμανού στα Φέρμα Ιεράπετρας. Με τη διαδικασία τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε στη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας παραγγελία προκειμένου να διενεργηθεί πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας – Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της πολύμορφης δράσης της, που βρίσκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.   Για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου προγραμματίζονται δειγμ
Image
Image

Search