ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπορούν, αλλά μάλλον δεν τους ενδιαφέρει...

Είναι πρωτάκουστο: Επί μία επταετία η δημοτική αρχή του ΚΚΕ στην πόλη μας,  την Πάτρα, αγωνίζεται θεωρητικά βέβαια (αφού δεν πραγματοποίησε ούτε μία πορεία) για να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ουσιαστικά δεν την ενδιαφέρει το ζήτημα ή το θεωρεί δευτερεύον, αφού δεν έχει ιδιαίτερη πολιτική χροιά, δηλαδή δεν έχει να κάνει με τους εργάτες και το κεφάλαιο, με τον καπιταλισμό και το ΝΑΤΟ και με όλες αυτές τις ιδεοληψίες του 19ου αιώνα .

Επί δημαρχίας Ανδρέα Φούρα, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, το 2009 υπογράψαμε μια σύμβαση με το διοικητικό συμβούλιο του φορέα του Πανεπιστημίου Πατρών που διαχειριζόταν τα αδέσποτα και έτσι υπήρξε μια άριστη διαχείριση του όλου ζητήματος. Με την κίνησή μας αυτή έγινε η συλλογή και των αδεσπότων που διαχειριζόταν φιλοζωικός σύλλογος σε κατασκευή που είχε  δημιουργήσει στην παραλία, στον χώρο περίπου  που βρίσκεται το περίφημο νότιο πάρκο. Επίσης υπήρχε τηλέφωνο επικοινωνίας των πολιτών για την περισυλλογή, στείρωση καθώς και δυνατότητα παράδοσης  κάποιου σκύλου που δεν επιθυμούσε να τον κρατήσει ο ιδιοκτήτης του.

Η σύμβαση προέβλεπε την εργασία την οποία αναλάμβανε το Πανεπιστήμιο και την καταβολή από τον Δήμο ενός αντίστοιχου χρηματικού ποσού. Την διετία 2009-10 στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης η ενίσχυση του δήμου για τα αδέσποτα ήταν μηδενική. Παρ' όλες αυτές τις δυσκολίες με τα πενιχρά έσοδα του δήμου, με ευαισθησία απέναντι στα ζώα αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών λύσαμε το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τότε.

Σήμερα το κράτος χρηματοδοτεί τον δήμο για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο Πατρέων τι κάνει;

Και τα χρήματα εισπράττει και το πρόβλημα δεν λύνει.

Μου κάνει εντύπωση. Δεν έχουν την ικανότητα να προκηρύξουν ένα διαγωνισμό και να αναθέσουν σε ιδιώτη την όλη εργασία;

Υπάρχουν στην πόλη μας ιδιωτικές οργανωμένες εγκαταστάσεις  φιλοξενίας και φύλαξης σκύλων που ίσως να είναι σε θέση να αναλάβουν το έργο.

Το κομματικό όμως και ιδεολογικό υπόβαθρο το επιτρέπει;

Μέχρι σήμερα όχι.

Η απάντηση στο πρόβλημα είναι η εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής.

Εδώ πάει η παροιμία: Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.

Καληνύχτα σας συμπολίτες μου.

*Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος είναι πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση όσων έχουν πλήρως εμβολιαστεί ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., και πάνω από το μέσο όρο των ανά ημέρα εμβολιασμένων ανά 100 κατοίκους, ενώ βρίσκεται στ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται το ευνοϊκό μέτρο που προβλέπει την προκαταβολή του ποσού της αποζημίωσης των εκμισθωτών, και για τα μισθώματα μηνός Απριλίου 2021, ώστε η καταβολή από το Δημόσιο να πρα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Όπως δήλωσε η κ. Γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχεδόν όλο του κορμί ήταν χτυπημένο από τις σφαίρες. Αυτό "δείχνει" μεταξύ άλλων το πόρισμα του Ιατροδικαστή Πατρών για την άγρια δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, την παρασμένη Παρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

                   Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, ἑόρτασε ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Γενικοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Πατρῶν «Παναγία ἡ Βοήθεια».             Ὁ Ἱερός Ναός κοσμεῖ τόν αὒλειο χῶρο τοῦ μεγάλου αὐτο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

      Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τη στερέωση και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων του Λιμανιού της Ναυπάκτου, πραγματοποιήθηκαν ήδη η πρώτη υποβρύχια αυτοψ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search