ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γρ. Αλεξόπουλος: Τι γίνεται με το τρένο;

 

Έχουν παρέλθει οκτώ μήνες από τον Ιούλιο του 2020 οπότε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής παρουσίασε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια αναπτυξιακού συνεδρίου,  το σχέδιό του για τη σιδηροδρομική γραμμή και τη διέλευσή της από την πόλη, επισημαίνοντας μάλιστα και ότι η δημοπράτηση του έργου για την Πάτρα θα γινόταν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Για το θέμα είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με αίτημα για  υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως τον Άγιο Ανδρέα, αλλά και στο τμήμα προς το νέο λιμάνι και τις νότιες συνοικίες, επέκταση που  είχε προτείνει η δημοτική μας παράταξη και είχε γίνει αποδεκτή από το Σώμα. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετά από συνάντηση του Δημάρχου της Πάτρας με τον Υπουργό στην Αθήνα, γνωστοποιήθηκε μέσω του Τύπου συμφωνία των δύο μερών σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται ως προς τη διέλευση του τρένου από τον αστικό ιστό της Πάτρας, πλην του τμήματος Κανελλοπούλου έως Ρίο που αποτελεί και το επίμαχο σημείο κοινής διεκδίκησής μας. 

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία εξέλιξη και καμία ενημέρωση για την πορεία του τρένου και της διέλευσής του από την Πάτρα, ούτε και από τις νότιες συνοικίες βέβαια. 

Είναι σαν το θέμα να έχει ξαφνικά ξεχαστεί (μαζί με αυτό και οι πιέσεις της Πάτρας) παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο για την πόλη και ζητούμενο χρόνων για τους Φορείς και τους πολίτες της. Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να μας ενημερώσει άμεσα για  τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την προώθηση του σημαντικού αυτού αιτήματος της πόλης. 

Κάθε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε ματαίωση κάθε πιθανότητας υλοποίησής του με τη δικαιολογία της έλλειψης χρηματοδοτικών μέσων. 

Και τότε οι ευθύνες θα είναι συγκεκριμένες.  

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφέρει ότι: «Είναι πρωτοφανής η απόφαση της κυβέρνησης για συγκρότηση σώματος αστυνόμευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ οι φοιτητές είναι από . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικό . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή στην 511η/12-4-2021 Συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση, σε προσωπικότητες εγνωσμένου κύρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο τέως Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογία Υπολογιστών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γλαύκος Γαλανός. Η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε έντονη θλίψη στ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search