ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η καταγγελία, ο λιθοβολισμός και η λήθη

 

Με αφορμή την μεγάλη συζήτηση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταγγελία της ολυμπιονίκου κυρίας Μπεκατώρου, θα ήθελα να τοποθετηθώ με την ιδιότητά μου ως γυναίκας πρώτα και στη συνέχεια ως δικηγόρου και δραστηριοποιούμενου με τα κοινά προσώπου.

Αυτό που αποκάλυψε η κυρία Μπεκατώρου είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου, ενώ το πραγματικό καρκίνωμα είναι η δομή και η λειτουργία του επαγγελματικού αθλητισμού και όλων εκείνων των δομών του κοινωνικού ιστού που βασίζεται στον λυσσαλέο ανταγωνισμό και στην ένοχη σιωπή, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εσωτερική κοινωνική ενότητα, με την δημοσιοποίηση γεγονότων που ταράσσουν την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας.

Και είναι προφανές ότι ορθώς έπραξε η κ. Μπεκατώρου και προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία, βοηθώντας πιθανόν και άλλα άτομα που ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να καταγγείλουν παρόμοιες συμπεριφορές. Διερωτάται όμως κανείς εύλογα το γιατί σήμερα, το γιατί μετά από τόσα χρόνια… Τι άλλαξε σήμερα από τότε και γιατί κρίθηκε κατά τεκμήριο ένοχος από τα λαϊκά δικαστήρια των ΜΜΕ και των ΜΚΔ ο καταγγελλόμενος; Αν δεν είχε τόση αναγνωρισιμότητα η καταγγέλλουσα, θα τύγχανε αυτής της προσοχής η καταγγελία, ακόμα και αυτού του κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και της εν γένει δικαιοσύνης, που συνήθως βραδυπορούν εγκληματικά στην διαχείριση και επεξεργασία παρόμοιων υποθέσεων;

Είναι δε άξιον προσοχής το γεγονός ότι η κοινωνία σιωπά ένοχα στην αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παρόμοιων κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, τόσο εκ μέρους των εμπιστευμένων από γονείς και κράτος αθλητικών παραγόντων όσο και εκ μέρους των αθλητών στα πλαίσια του επαγγελματικού, και όχι μόνον, αθλητισμού. Χρειάζεται μόνο μια γενναία πράξη καταγγελίας , απ' όπου και αν αυτή προέρχεται, για να ανοίξει λίγο το απόστημα του επαγγελματικού αθλητισμού και αφού «λιθοβοληθεί» μέχρι θανάτου ο εν δυνάμει ένοχος, τα πάντα πάλι θα περιπέσουν σε βαθιά λήθη.

Εν κατακλείδι θα έπρεπε τόσο η Δικαιοσύνη πρωτίστως όσο και τα ΜΜΕ, να διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες σε κάθε παρόμοια καταγγελία και όχι να επιδίδονται σε κοινωνικό κανιβαλισμό, καταργώντας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητας.

* Η Τέτη Τζαμαλούκα είναι δικηγόρος Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 20:00, η μαραθώνια απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώπιον της ανακρίτριας. Η απολογία του άλλοτε καλλιτεχν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ανάγκη δημιουργίας των πιστοποιητικών εμβολιασμού υπογράμμισε στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα ε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας 2019 στον Δήμο Πατρέων αναφέρουν σε ανακοίνωση τους: Σε εφιάλτη μετατράπηκε το πρωί της Πέμπτης η εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των 150 . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, τη στιγμή που η Αττική βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται μία 15χρονη Αρχικά νοσηλεύτηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων με πονοκέφαλο και υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού το ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, με ανακοίνωσή του "καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακινητοποιημένο από το μεσημέρι βρίσκεται έξω από το Νέο Λιμάνι, πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ιταλία - Πάτρα. Εξαιτίας της σημερινής κινητοποίησης δεν μπορεί να "δέσει" και να αποβιβάσει τους ταξι
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search