ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Ρυθμίστε επιτέλους τις λαϊκές αγορές»

Του Γιώργου Ρώρου, επικεφαλής παράταξης «Ώρα Πατρών»

Δεν ξέρουμε αν είναι ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή από την εικόνα που παρουσιάζουν οι λαϊκές αγορές αλλά οι πολίτες της πόλης και οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν είναι. Ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του Ν. 4497/17 που ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την αδειοδότηση και την λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και των λαϊκών αγορών.

 

Έχουν χαθεί τέσσερα πολύτιμα χρόνια χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες εφαρμογής του νόμου, που ρυθμίζει την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 

Η πρότασή μας είχε έρθει πριν από ένα χρόνο, όπου με πρωτοβουλία της Ώρας Πατρών συλλέχθηκαν οι απαιτούμενες υπογραφές για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας προχώρησε σε διαβούλευση με τους φορείς και τις παρατάξεις. Η παράταξή μας συμμετείχε και κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ομαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών και την αποφυγή προβλημάτων που ανακύπτουν όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η όχληση των κατοίκων καθώς και της οικονομικής  αιμοραγίας λόγω της παρείσφρησης «παράνομων». Τα χρήματα που χάνονται από το παρεμπόριο ανέρχονται σε αρκετά δισεκατομμύρια επιβαρύνοντας το κοινωνικό σύνολο. Τα φαινόμενα αυτά έχουν καταγγελθεί από φορείς και έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες 18/1/2021 (για τους μποναμάδες του 2016, μεταπώληση αδειών, παραποίηση στοιχείων κλπ).

 

Η παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία στεγασμένης δημοτικής αγοράς που θα λύσει τα προβλήματα στην πόλη με δέσμευση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση σε έξι μήνες.

 

Για το θέμα των εργαζόμενων από τα προγράμματα της κοινωφελούς η παράταξή μας συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, χωρίς να χαϊδεύει «αυτιά» με σταθερές θέσεις τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.

 

Τέλος η παράταξή μας Ώρα Πατρών κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτική κοινότητα προ ημερήσιας διάταξης, ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη Παιδεία. Με το παραπάνω νομοσχέδιο αφενός η κυβέρνηση προσπαθεί να πλήξει το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας και με την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας προσπαθεί να πλήξει τη δημοκρατία, τη ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γνωστός ιδιοκτήτης καφέ στην Πάτρα και καρναβαλιστής Θάνος Τσέρης βρήκε τη λύση και απέκτησε κατοικίδιο ώστε να πάει βόλτα στο κέντρο.Όπως βλέπετε πήρε τον "δεινόσαυρό" του και π . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται, ότι σήμερα 2 και αύριο 3 Μαρτίου, το Ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης θα παραμείνει κλειστό, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.Για το περιστατικό, έχουν ακολου . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Εξετάζονται μέτρα φύλαξης αλλά και αποτροπής επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών. Σοκ από τα μπλόκα αντιεξο . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη θεατρική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας «Ήθος Ποιεί» του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας «Έξοδος για το Θέατρο» που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του συγγραφέα και περφόρμερ Καρλ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστος δράστης προσπάθησε να βάλει φωτιά δίπλα σε σπίτια και ξενοδοχειακή μονάδα με ένα μπιτόνι πετρέλαιο. Ευτυχώς όμως χωρίς επιτυχία γιατί κάτοικος και επιχειρηματίας της περιοχής ήταν εκεί την κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των μελών του Εργατικού Κέντρου ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, μαζί με δεκάδες σωματεία, συλλόγους και φορείς της Πόλης μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Επιμελητήριο Αχαΐας  συνεχίζουν τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  για τα μέλη του Επιμελητηρίου και το ευρύ κοινό.   Σήμερα  Τριτη 2 Μ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search