ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χρυσή ευκαιρία για επανεκκίνηση του έθνους

ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΖΑΝΙΔΗ *

Το 2020 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη χρονιά για ολόκληρη την ανθρωπότητα και κυρίως για την πατρίδα μας. Ποιος μπορεί να λησμονήσει την πανδημία του Covid-19 η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τις κοινωνίες παγκόσμια; Παράλληλα, ποιος μπορεί να μην υπολογίσει την παρατεταμένη ελληνοτουρκική κρίση, η οποία δεν λέει να κοπάσει, αφού τροφοδοτείται από την αλαζονική-αναθεωρητική Τουρκία η οποία ονειρεύεται ηγεμονίες, εις βάρος των συμφερόντων του ελληνισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, α λα Οθωμανική Αυτοκρατορία φέρνοντας τον μακρινό 19ο αιώνα στον 21ο;

Στην δίνη των εξελίξεων η Ελλάδα, η οποία δεν πρόλαβε να συνέλθει από την οξεία οικονομική και κοινωνική κρίση που βίωσε την τελευταία δεκαετία, καλείται να γιορτάσει ένα έτος ορόσημο για την ύπαρξή της αλλά και ολόκληρο τον ελληνισμό όπου κι αν αυτός κατοικεί. Αναφέρομαι φυσικά στη συμπλήρωση των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης, ένα κοσμοϊστορικό γεγονός για εμάς τους ελληνες αλλά και ολόκληρα τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη.

Η ιστορική συγκυρία είναι και πάλι ευνοϊκή για τον Ελληνισμό ο οποίος βρίσκεται σε κρίση απειλούμενος τόσο από εσωτερικά προβλήματα όσο και από εξωτερικές απειλές. Ας σταθούμε όλοι μας αναλογιζόμενοι το γεγονός αυτό: Μια Επανάσταση του παρελθόντος ίσως μας δείξει τον δρόμο για μια σύγχρονη "επανάσταση" η οποία θα επαναφέρει την αισιοδοξία στους Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο. Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπο, σκέψη, οργάνωση, οραματισμό. Ας εκμεταλλευτούμε, από το μετερίζι του ο καθένας, αυτή τη χρυσή ευκαιρία για την επανεκκίνηση του Έθνους. Ας διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, τα οποία είναι αρκετά, ας τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία, ας ονειρευτούμε ένα μέλλον λαμπρότερο.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχω κι εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου σε ένα εγχείρημα το οποίο προέρχεται από το μεράκι 4 νέων ανθρώπων. Το ΕλλάδαTheProject 2021 συνιστά το νέο κάλεσμα για εποικοδομητικό διάλογο όσον αφορά το παρόν και το μέλλον μας το οποίο θα είναι τόσο λαμπρό όσο εμείς το επιδιώξουμε.

* O Θεμιστοκλής Ζ. Ζανίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, συν-ιδρυτής του ΕλλάδαTheProject.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας έδωσε το πράσινο φως για να χορηγείται κολχικίνη σε ορισμένους ασθενείς με κορονοϊό. Πρόκειται για ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού. Η εκδήλωση εστίασε στα συστατικά που αποτελούν το μακρόχρονο καρναβάλι μας, ρίχνοντας φως σε ορισμένα . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 53 ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες που κάθε μέρα, μετρούν εκατοντάδες νέους “θετικούς” στον Κορωνοϊό.Πως κατανέμονται τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα περίμενε κανείς σε μια χρονιά όπου 4 με 5 μήνες τους περάσαμε σε καθεστώς καραντίνας και γενικότερα με πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις θα ήταν πιο … ασφαλές οδικά.Η εικόνα των άδειων δρόμων,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search