ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Σκανδάμης : Nα αποσυρθεί τώρα η τροπολογία για τα ΕΛΤΑ

 Με δήλωσή του, ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, καταδικάζει με αιχμηρό τρόπο την τροπολογία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για τα ΕΛΤΑ.

Όλη η δήλωση έχει ως εξής :

«Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  με την τροπολογία για τα ΕΛΤΑ που φέρνει στη Βουλή και μάλιστα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, επιδιώκει να «αξιοποιήσει» τις συνθήκες της πανδημίας για να ενταφιάσει με συνοπτικές διαδικασίες τον εθνικό ταχυδρομικό φορέα και ταυτόχρονα, τα εργασιακά δικαιώματα των ταχυδρομικών υπαλλήλων. 

Μέσα στα δέκα άρθρα της τροπολογίας που ουσιαστικά αποτελούν ξεχωριστό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο της ανεργίας σε περίπου 2.000 εργαζομένους. 

Ταυτόχρονα καταργεί την ίση μεταχείριση των υπολοίπων εργαζομένων διακρίνοντάς τους σε παλαιούς, που διατηρούν κάποια δικαιώματα και νέους, με ελαστικές συμβάσεις και μειωμένες απολαβές, που δεν θα καλύπτονται από τη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για τον «στρατηγικό» ιδιώτη επενδυτή που θα πάρει τον οργανισμό στα χέρια του, με άμεσο κίνδυνο το κλείσιμο δεκάδων έως εκατοντάδων ταχυδρομικών καταστημάτων και την πλήρη υποβάθμιση της υποχρεωτικής καθολικής ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, η οποία αυτή τη στιγμή καλύπτει τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας με χαμηλή τιμολόγηση. 

Αυτή η επαίσχυντη τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί τώρα».

   

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ώρα έφτασε! Ώρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2021! Μια έναρξη διαφορετική λόγω κορονοϊού, όμως χωρίς να στερείται τα βασικά χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ικανοποίησή του για την τήρηση των μέτρων στην αγορά, αν και ο κόσμος ήταν πολύς, επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη βόλτα που πραγματο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία καλή τη πίστει, με εποικοδομητικό πνεύμα και χωρίς να προκαλεί, σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας…Σε συνέν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε πένθος βυθίστηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Υπαστυνόμου Α’ Δημήτρη Κίτσου υποδιοικητή της Τροχαίας Πύργου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 53 ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, εξακολουθεί να προβληματίζει τους επιστήμονες που κάθε μέρα, μετρούν εκατοντάδες νέους “θετικούς” στον Κορωνοϊό.Πως κατανέμονται τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θα περίμενε κανείς σε μια χρονιά όπου 4 με 5 μήνες τους περάσαμε σε καθεστώς καραντίνας και γενικότερα με πολλούς περιορισμούς στις μετακινήσεις θα ήταν πιο … ασφαλές οδικά.Η εικόνα των άδειων δρόμων,
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search