ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Για τη διάθεση γραφείων στις δημοτικέςπαρατάξεις»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας αναφέρει:

Η παροχή γραφείων σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις είναι ένα δημοκρατικό μέτρο που προωθεί την ισότητα όλων των δημοτικών παρατάξεων. Είναι μέτρο που ενισχύει κυρίως τις ανεξάρτητες παρατάξεις, αυτές που δεν έχουν κομματική στήριξη για να λαμβάνουν επιχορήγηση από τα κόμματα εξουσίας. Είναι μέτρο που ωφελεί τις παρατάξεις που δε στηρίζονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα για να απολαμβάνουν τις χορηγίες τους.  Η Ανυπότακτη Πολιτεία είναι μια ανεξάρτητη παράταξη Αριστερών και δημοκρατικών ανθρώπων που εξαρτάται μονάχα από τη συνδρομή των μελών της. Ως εκ των παραπάνω, η παροχή ενός χώρου συνεδριάσεων μας ενδιαφέρει σημαντικά. Δε το θεωρούμε όμως και ζήτημα ζωτικής σημασίας, διότι στα 14 χρόνια της διαδρομής από την ίδρυσή μας, οι συνεδριάσεις μας έχουν φιλοξενηθεί σε μια σειρά από χώρους που είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι για τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να απευθυνθούμε και να εκπροσωπήσουμε. Σε αυτά τα χρόνια στεγαστήκαμε σε χώρους νεολαίας, σε πολιτιστικές λέσχες, σε χώρους πολιτισμού, πολιτικής, αλληλεγγύης κ.α. μιας οι οικονομικές μας δυνατότητες δε μας επέτρεπαν να διαθέτουμε το δικό μας χώρο. 

Θεωρούμε ότι η λύση που προτείνεται από τη Δήμο (το κτήριο Μπουκαούρη και Γούναρη) είναι μια ικανοποιητική λύση λόγω του ότι το συγκεκριμένο κτήριο ενοικιάζεται ήδη από το Δήμο αλλά ο συγκεκριμένος όροφος δεν έχει άλλη χρήση. Επίσης είναι ικανή να στεγάσει όχι μονάχα τις 9 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις υπόλοιπες που δεν κατάφεραν να εκπροσωπηθούν σε αυτό, εάν τους ενδιαφέρει.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι κάποιες από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έχουν την ίδια γνώμη. Δεν ικανοποιούνται από τη λύση και προφασίζονται ότι ο χώρος αυτός είναι εκτός κέντρου της πόλης. Δεν είναι όμως αυτός ο κύριος λόγος που δεν δέχονται να στεγαστούν εκεί τα γραφεία τους. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος αυτός είναι «πολύ μικρός» για αυτούς. Θέλουν το Δήμο να τους πληρώσει πολυτελή και ευρύχωρα γραφεία, στο κεντρικό Δημαρχείο. Δε δέχτηκαν ούτε καν να δουν το χώρο όταν αντιλήφθηκαν ότι βρίσκεται στην πολυκατοικία που έχει ενοικιάσει ο Δήμος για το υπνωτήριο αστέγων. Θεωρούν υποβάθμιση να πάνε σε μια τέτοια λύση.  Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδημάτος αποχωρώντας από τη συνάντηση σήμερα, δε δέχεται να τους «πετάξει» ο Δήμος «με τους λαθρομετανάστες και με τους άστεγους». Θεωρεί αυτούς τους ανθρώπους κατώτερους από τα μέλη και τους ψηφοφόρους της παράταξής του. Θεωρεί υποβάθμιση να βρίσκεται μαζί τους ακόμη και στο ίδιο κτήριο. Αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα μας προκαλεί έντονη αντίδραση αλλά εμάς τουλάχιστον δε μας ξαφνιάζει. Ξαφνιάζει άραγε τις παρατάξεις που συμπορεύονται μαζί του; a

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Στον απόηχο των ενθαρρυντικών ανακοινώσεων για τουλάχιστον τρία υποψήφια εμβόλια κατά της Covid-19, ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η πολυαναμενόμενη έκτακτη αδειοδότηση θα μπο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yπόθεση απάτης μέσω sms σε κινητό τηλέφωνο ερευνά η Aστυνομία. Θύμα της απάτης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας 41χρονος από την Αλόννησο που όταν προσπάθησε να αλλάξει τους κωδικ . . .
LIFE STYLE

Σε μία εξομολόγηση προχώρησε η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είχε μια αποβολή τον Ιούλιο. H Δούκισσα του Σάσεξ περιέγραψε την αφόρητη θλίψη που βίωσε μετά την άκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα θα είναι η φορά επανόδου των καταστημάτων στην εορταστική κανονικότητα, με απαραίτητη προϋπόθεση την καθολική χρήση της μάσκας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας είχαν οι Δήμαρχοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζας, Αμαλιάδας Γ. Λυμπέρης και Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς. Κατά τη συνάντηση συμφων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Η Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έχει ορισθεί από
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Eργασίες βαριάς συντήρησης στην Περιμετρική Πατρών για την ενίσχυση της Κάτω Διάβασης Κ635 στον κόμβο Οβρυάς ανακοινώνει η Ολυμπία Οδός.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο εργασιών βαριάς συντήρησης της υποδομή
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search