ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Διαδίκτυο σε κρίση ποιότητας!

Οι προνοητικοί είχαν προβλέψει ότι το διαδίκτυο και τα σάιτς θα κυριαρχήσουν από την δεκαετία που μόλις ολοκληρώθηκε και για το επόμενο διάστημα. Και ταυτόχρονα ότι θα είναι η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας για τις εφημερίδες, καθώς η ταχύτητα του διαδικτύου «εξαφάνισε» το παραδοσιακό ρεπορτάζ «το έγραψε η εφημερίδα»!

Η νέα εποχή ήρθε αλλά έρχεται και ο κορεσμός της νέας τάσης. Οι καθημερινές εφημερίδες απαξιώθηκαν για πολλούς όμως λόγους στην Ελλάδα, καθώς στο εξωτερικό δεν είναι ακριβώς έτσι, και διασώθηκαν οι πλούσιες σε ύλη και παροχές Κυριακάτικες. Τα σάιτς κυριάρχησαν και διαμορφώνουν τάσεις.

Ομως έγιναν τόσα πολλά που σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικού προϊόντος, θυμίζουν σούπερ μάρκετ που χάνεσαι από το μέγεθός τους. Η έλλειψη πραγματικών δημοσιογράφων, ουσιαστικά, που θα έχουν πραγματική άποψη και γνώμη, που θα διεισδύει στην κοινωνία, τα έχει μετατρέψει πλέον απλά σε συνήθεια, πλην ολίγων περιπτώσεων που είναι εξειδικευμένα. Οι μιντιάρχες νόμισαν ότι βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Αρχικά την βρήκαν παίρνοντας σοβαρούς πόρους. Ομως έρχεται η Νέμεσις.

Τα σάιτς, πλέον, στην πλειοψηφία τους δεν έχουν σοβαρά θέματα, αναλύσεις, εκτιμήσεις, αναλυτές, σχολιαστές. Γεμίζουν, ακόμα και τα ειδησεογραφικά, με σέξι φωτογραφίες από όμορφες κοπέλες για τα κλικς ,«πουλάνε» γυμνό. Τα αθλητικά για να γεμίσουν αναπαράγουν το κάθε ποστ στο τουίτερ ενός αθλητή, μέχρι και πού έφαγε, πήραν και 10 φάσεις από κάθε αγώνα αντί να είναι μαζεμένες σε ένα άρθρο. Τα μπλογκς είναι συνήθως 300-400 λέξεις γραμμένες στο...πόδι, με αναπαραγωγή τι είδαμε, λες και δεν...είδαμε! Οχι παρέμβαση, όχι να σπάσεις αυγά!

Μόλις οι διαφημιστικές θ' αρχίσουν να μην δίνουν σημασία στο κλικ που μπήκες για ένα λεπτό και έφυγες, αλλά στο περιεχόμενο, στην ώρα παραμονής και «επαφής» με τον γράφοντα, θα αλλάξουν τα δεδομένα, και τα οικονομικά. Τα εξειδικευμένα σάιτς κινούνται σωστά. Τα μεγάλα, που θυμίζουν πολυσουπερμάρκετς, αν δεν αλλάξουν φιλοσοφία αυξάνοντας ποιότητα και ανάλυση, θα πληρώσουν το τίμημα της υπερπροσφοράς χωρίς ουσία...

 

* Ο Σωτήρης Γεωργίου είναι δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνεχίζεται ο εφιάλτης καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και 99 νέα θύματα -με το οποίο ξεπέρασαν οι νεκροί στη χώρα μας το «φρά . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης 337 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, στο τέλος της κύριας δ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγει . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε καραντίνα μπήκαν 10 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου του Ρίου μετά από μία γέννα. ‘Όλα ξεκίνησαν όταν μία 16χρονη έγκυος βρέθηκε στο νοσοκομείο καθώς ήταν ανάγκη να μπει σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο κρούσματα καταγράφονται στο δυναμικό του Νοσοκομείου  "Αγιος Ανδρέας", σύμφωνα με πληροφορίες. Πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν νοσήσει και ανήκουν στο υγειονομικό προσωπικό το
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιά μου εὐλογημένα, Ἐν ὂψει τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου, ἡ ὁποία ἐφέτος θά τελεσθῇ, δυστυχῶς, μέ λιτότητα καί ἁπλότητα, ἓνεκα τῶν ὑφισταμένων μέτρων καί τῆς δοκιμασίας, τήν ὁποίαν, κρίμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με επιστολή τους προς τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search