ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο κορωνοϊός που διχάζει τους πολίτες - « Εμείς... και οι άλλοι »

Διαβάζουμε σε σχόλια στα social media .. : Ψεκασμένοι , ειδήμονες , πρόβατα , σανό , καραντίνα, lockdown, πανδημία , συνωμοσιολογίες , η μάσκα και το κακό που προξενεί ή την προστασία που δίνει ... 

Ο κορωνοϊός  διχάζει τους πολίτες και στη χώρα μας , όσο τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και οι θάνατοι αυξάνονται τόσο φουντώνει η ... κόντρα των πολιτών που "σφάζονται" στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ο καθένας την δική του θεωρία  ! 

Υπολογίζεται μάλιστα πώς από τον Μάρτιο έχουν ξετυλιχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω από 2.000 θεωρίες συνωμοσίας ! (Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν επιδημιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες, αναλύοντας το περιεχόμενο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες. Προχωρώντας στη σχετική δημοσίευση, στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «American Journal of Tropical Medicine and Hygiene», διαπίστωσαν 2.311 φήμες και συνωμοσιολογικές θεωρίες αναφορικά με ιό Covid-19, με τις οκτώ στις δέκα από αυτές τις φήμες και θεωρίες να μην είναι απλώς παραπλανητικές, αλλά τελείως ψευδείς.) Το χειρότερο, βέβαια, απ΄ όλα είναι ότι αυτές οι θεωρίες αναπαράγονται και δημοσιεύονται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο!

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει όπως παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άποψη του στον άλλον ... προχωρώντας σε αναλύσεις σε μια προσπάθεια να πεισθεί και καταλήγοντας στο τέλος (οι περισσότεροι) να "στολίζουν" ο ένας τον άλλον με διάφορα κοσμητικά επίθετα !

Όταν μια είδηση αναρτάτε οι αρνητές του ιού και οι άνθρωποι που θεωρούν πώς υπάρχει ...   αλληλοκατηγορούνται μέχρι ο ένας απο τους δύο να τα "παραδώσει" .... !

Γίναμε ΟΛΟΙ τελικά ειδικοί ! 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχουμε εμείς να παρατηρήσουμε είναι πώς ο διχασμός δεν οδηγεί σε καλό και φυσικά πώς η γνώμη του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή ... Οι εκατέρωθεν επιθέσεις και ο εξευτελισμός μέσω αισχρών διαλόγων δεν οδηγούν πουθενά !

Ελένη Παρασκευοπούλου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παράταση των προθεσμιών δηλώσεων εκμισθωτών ακινήτων, καθώς και των δηλώσεων Covid Μαρτίου έως και Αυγούστου για διορθώσεις λαθών ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηρωική κίνηση ενός αστυνομικού, o οποίος εντόπισε δύο κλέφτες πάνω σε μηχανάκι και όρμησε πάνω τους για να τους σταματήσει. Οι δύο κλέφτες είχαν μό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exoikonomo2020.gov.gr.   Στις σχετικές ενότητες οι ενδιαφερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χαμηλά η Αχαϊα σε κρούσματα σήμερα καθώς περιορίστηκαν στα 13. Υπάρχουν όμως περιοχές με υψηλούς δείκτες στη μετάδοση της Covid . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Aπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στην υδροπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προληπτική απολύμανση στο δημοτικό σχολείο του Σκοροχωρίου πραγματοποίησε πρόσφατα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, παρουσία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μαρίνη Α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Μετά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, και την καταβολή από τον Δήμο του ορισθέντος ποσού, ο ενοικ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search