ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς τον ...12ο παίχτη του το ποδόσφαιρο!

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε άδεια γήπεδα είναι λογικό; Περιστασιακά συμβαίνει, όταν οι ομάδες τιμωρούνται και παίζουν χωρίς θεατές. Αυτό όμως, είναι πρόσκαιρο και φυσικά το Ποδόσφαιρο ως θέαμα δεν νοείται, αν δεν υπάρχει ο αποδέκτης του θεάματος!

Οι θεατές που αποτελούν εν δυνάμει τον 12ο παίχτη για κάθε ομάδα.

Οι περιορισμοί της Πανδημίας οδηγούν τις υγειονομικές και πολιτικές αρχές στην ληψη μέτρων που φαντάζουν κάποιες φορές υπερβολικά, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, όπου οι αθλητές έρχονται σε συχνή επαφή μεταξύ τους, την ίδια στιγμή που οι παίχτες στον πάγκο, φέρουν όλοι μάσκες προστασίας!

Ασφαλώς είναι παρακινδυνευμένο να 'πεί το κράτος πως στα γήπεδα δεν θα λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που διαμορφώνει το ίδιο το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο.

Αν, λέω αν υπήρχε τρόπος να εισέρχονται με επιτήρηση και να κάθονται σε απόσταση οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν και θεατές σε κάθε αγώνα, όπως υπάρχουν οι μετακινούμενοι με τα αστικά λεωφορεία που είναι σε πιό κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και παρά ταύτα δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι ειδικοί συνεπώς, σε συνεργασία με τους διοργανωτές των Ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, θα έπρεπε να έχουν βρεί τρόπους για να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη είσοδος στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να γίνονται με παρουσία θεατών, στοιχείο απαραίτητο στο ποδοσφαιρικό θέαμα, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που περιμένουν την στήριξη των φίλων της ομάδας τους.

Ισως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί για τους αγώνες ποδοσφαίρου και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη δεδομένα που πραγματικά μπορούν να τηρηθούν ώστε το ποδοσφαιρικό θέαμα να αποτελέσει θέαμα αθλητικό με τους κανόνες που επιβάλλει η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Διότι αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς θεατές, είναι πουκάμισο χωρίς ανθρώπινο ''περιεχόμενο''.

*Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, πρώην αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση τη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων και στους 3 νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κοροναϊό είχε διαγνωστεί ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας στον Αγιο Στέφανο, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του.   Ο ίδιος, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτοπυροβολή . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο «κόκκινο» επίπεδο, δηλαδή το υψηλότερο του υγειονομικού χάρτη μπήκε η Καστοριά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία (17) νέες δίκυκλες μοτοσυκλέτες, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την υλοποίηση της δράσης «Εξοπλισμός
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τις 4 Νοεμβρίου 2020, με τον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS μπορείτε να ταξιδεύετε σε όλη την χώρα και να απολαμβάνετε γρήγορες και άνετες διαδρομές, μέσω της ανανεωμένης υπηρεσίας διαλειτουργικότητας Gr
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, η Ευγενία Ασπρούλια.  Είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Θεόδωρο, την Ασπασία, την Ανδριάνα και τον Βασίλη. Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος στο επάγγε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search