ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα του Καίσαρος τώ καίσαρι και τα του Θεού τω θεώ

 

"Το 2014 μόλις είχαμε αναλάβει έτυχε να είναι εδώ αντιπροσωπεία των Ιταλών" ξεκίνησε ο δήμαρχος την συνέντευξη του για την αναπαλαίωση των Παλαιών Σφαγείων. Εδώ θα μπορούσε να ξεκινήσει το τρολάρισμα: τυχαίως έτυχε; Είδαν φως και μπήκαν;

 

Αλλά εδώ μιλάμε για την προοπτική και τη διαχείριση μεγάλων θεμάτων της πόλης. Πίσω από την προβολή του Δημάρχου κρύβεται μία μακρόπνοη, πολιτική λογική, που προσπαθεί να γράψει την ιστορία της πόλης όπως συμφέρει, δημιουργεί δηλαδή το κλίμα έστω και με αναλήθειες.

 

Μία κουβέντα δεν βρήκε να πει ο δήμαρχος κ. Πελετίδης για το Επιμελητήριο Αχαΐας που με τη μεσολάβηση του, ήρθαν οι Ιταλοί και προχώρησε το πρόγραμμα με όλες τις αναστολές και ιδεολογικά προβλήματα που είχε, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα στο δημαρχιακό θώκο ερχόμενος σε σύγκρουση με τα ιδεολογικά του στερεότυπα. Μάλιστα στην έκφραση της αδυναμίας του δήμου για τις προμελέτες, εξασφάλισε και χρηματοδότησε το Επιμελητήριο.

 

Το διάστημα αυτό ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα, στο πρόγραμμα είχε σημαντική συμβολή και η Περιφέρεια. Βέβαια δεν ήθελε να πει ο δήμαρχος της πόλης ένα καλό λόγο για τους "ταξικούς εχθρούς" αλλά για τους εργαζόμενους που συνέταξαν το πρόγραμμα; Το Επιμελητήριο συμμετείχε στο φόρουμ της Αδριατικής-Ιονίου, από εκεί προέκυψε το πρόγραμμα και φυσικά αυτή η συνεργασία ήταν για το καλό της πόλης αφού ανακαίνισε τα ιστορικά κτίρια.

 

Ίδια τύχη όμως επεφύλαξε ο δήμαρχος και για το Ανοιχτό κέντρο εμπορίου. Μία ιδέα που γεννήθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας και έγινε πρόγραμμα, δηλαδή βελτίωση και αναβάθμιση των τοπικών αγορών, εμπορικών κέντρων που θα παρέχουν αυτά που ο καταναλωτής επιθυμεί: πάρκινγκ, ασφάλεια, πράσινο υποδομές, πεζοδρόμια, πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, καθαριότητα και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.

 

 Η αγορά μας δηλαδή να γίνει ελκυστική, έτσι ώστε να μην έχει, να ζηλέψει από τα άμορφα, άχρωμα, εκτός ελληνικών δεδομένων και πολιτιστικής κληρονομιάς mall γιατί η πόλη μας και τα εμπορικά μας κέντρα είναι μικρά "ανοιχτά mall". Το πρώτο πρόγραμμα για τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου το είχε καταψηφίσει ο κ. Πελετίδης 2015 λόγω ιδεολογικής σύγχυσης (ήταν η εποχή που κατέβαζε τις σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) για να έρθει ασθμαίνοντας να αποδεχτεί το δεύτερο πρόγραμμα προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

 

Με αυτά τα χρήματα θα γίνει η αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου από Αράτου και έως πλ. Πυροσβεστείου συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινουπόλεως. Τρεις ανακοινώσεις έχει βγάλει η δημοτική αρχή για αυτό το έργο χωρίς να αναφέρει ότι το πρόγραμμα έχει τη σφραγίδα του Εμπορικού Συλλόγου.

 

Οφείλουμε οι ενασχολούμενοι με τα κοινά να μην είμαστε μίζεροι, φειδωλοί, μικρόψυχοι αλλά ευγενείς και ανιδιοτελείς να αποδίδουμε το δίκιο. Δεν θέλουμε κ. Πελετίδη να είστε γενναιόδωρος αλλά ακριβοδίκαιος. Η πολιτική λογική του κ. Πελετίδη έχει ιδεολογικά υπόβαθρα, διαπερνά στη συνείδησή του κόσμου έργα και πρωτοβουλίες άλλων φορέων ως δικά του με τη χρήση εργαλείων που έχει ως Δημοτική αρχή (ενημέρωση, συνεντεύξεις, προβολή, μηχανισμούς).

 

Ένας διαθλαστικός καθρέφτης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που το πετυχαίνει ως ένα βαθμό πρόσκαιρα, η ιστορία όμως θα ισορροπήσει και αποκαταστήσει την αλήθεια. Για όσους περίμεναν να λάβουν, έστω μια αναφορά από τον Δήμαρχο κατά το γνωμικό (Όταν δίνεις, να ξεχνάς αυτό που έδωσες και να θυμάσαι αυτό που πήρες) ας μην απογοητεύονται η εξαίρεση σηματοδοτεί τον κανόνα.

 

Γιώργος Ρώρος

 

π. Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου και π. Πρόεδρος Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

 

Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης  Ώρας Πατρών

 

--

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι συνολικά 11 μέλη της ομάδας (παίκτες και επιτελείο) βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (22/10), εξέδωσε . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Με 11 ημέρες να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, για τις προεδρικές εκλογές, με διεκδικητές του προεδρικού θώκου τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία έθεσε η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ηχητικό μήνυμα θα ακούγεται από αύριο το πρωί από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος όσον αφορά τη δράση «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Δυτική Ελλάδα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014- 2020» ,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

    Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως συνάντησε στις 20 Οκτωβρίου, στο Υπ. Παιδείας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας μετά του Αντιπρυτάνεως Καθηγητή
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σημαντικές συνέργειες των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Πρόγραμμα Interreg V/A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 (INCUBA, IR2MA) στον τομέα της Αγροδιατροφής και της Καινοτομίας παρουσιάστηκαν κατά τις ε
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search