ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αποκλιμάκωση μόνο εάν πίπτει λόγος

Οι Ελληνες είμαστε φιλειρηνικός λαός. Κυρίαρχο μείγμα της εξωτερικής μας πολιτική αποτελούσε πάντα ο διάλογος, ο σεβασμός και η εγκράτεια. Μάλιστα ουκ ολίγες φορές πολλοί αποδέκτες το εκλάμβαναν ως αδυναμία και ενδοτικότητα. Τώρα όμως έχει συμβεί κάτι αδιανόητο. Οι γείτονες με ένα παράνομο μνημόνιο (δεν έχει εγκριθεί από τη Βουλή της Λιβύης), που μόνο ένας ιδιαίτερα ευφάνταστος αναλυτής θα μπορούσε να διανοηθεί σύνδεση Τουρκίας και Λιβύης σε ευθεία γραμμή, βιώνουν εαυτό ως νεότευκτοι επιβήτορες της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα με σταθερά βήματα αποκατέστησε την τάξη των πραγμάτων με αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στο δίκαιο της θάλασσας. Οι γείτονες μας παρά ταύτα αντί να αναδιπλωθούν, μας εγκαλούν ως ταραχοποιούς της περιοχής. Βγάζουν το ερευνητικό σκάφος με στρατιωτική συνοδεία και ποντίζουν καλώδια στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, απειλώντας για γεώτρηση σε 2ο χρόνο.

Λοιπόν τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα. Το διαρκές γκριζάρισμα με ένα αναθεωρημένο «No ships, no troops, no flags» θα αποτελέσει βαρίδι στις επόμενες γενιές. Σθεναρή προσπάθεια αποκλιμάκωσης με τη διπλωματική οδό, αλλά στην περίπτωση που δεν πίπτει λόγος δυστυχώς, θα είμαστε όλοι εκεί!

• Ο Παναγιώτης Πλώτας είναι γενικός οικογενειακός γιατρός, δρ Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεύμα εργασίας παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αμέσως μετά το π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατέληξε σ ο ηλικιωμένος που δέχθηκε, άγρια χτυπήματα από ληστές που εισέβαλλαν στο σπίτι του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Μονοδένδρι, Πατρών. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε συμπτώματα και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Παραμένει σε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Για άλλη μία φορά αντί να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ελλειμματική και αδιέξοδη πολιτική της, η δημοτική αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους εργαζόμενους, αποπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ο νόμος 4495 /2017 είχε σαν στόχο τον περιορισμό της αυθαίρετης δόμησης καθώς επίσης και την καταγραφή της δομημένης επιφάνειας στη χώρα μας. Ο περιορισμός της αυθαίρετης δόμησης είναι όμως μια σύν
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search