ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χτύπημα σε δικαιώματα και ελευθερίες

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη της χώρας αυτής στην συνάθροιση. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις δημόσιες συναθροίσεις έρχεται να επιβάλλει περιορισμούς και απαγορεύσεις στο δικαίωμα αυτό.

Σκοπός του δεν είναι η διευκόλυνση της πρόσβασης των καταναλωτών στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, αλλά η αποτροπή και καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων. Η αγορά όμως, δεν κινείται με απαγορεύσεις, αλλά με την ύπαρξη διαθέσιμου εισοδήματος στους πολίτες για να μπορούν να καταναλώνουν και να ικανοποιούν τις ανάγκες τους.

Οι υποστηρικτές των απαγορεύσεων και της καταστολής επικαλούνται την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής που προκαλούν οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Σκόπιμα όμως ξεχνούν να αναφέρουν, ότι οι επιχειρήσεις οδηγούνται στα λουκέτα και στην οικονομική ασφυξία από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών, που έχει σαν αποτέλεσμα την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας.

Το πλαίσιο που δημιουργείται με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά, περιοριστικά και κατασταλτικά για τις διαδηλώσεις. Είναι ένα ξεκάθαρο χτύπημα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και αποσκοπεί στην αποτροπή εκδήλωσης κοινωνικών αντιδράσεων από την εφαρμογή των πολιτικών της κυβέρνησης. Ακόμα και η πιο μικρή κινητοποίηση τίθεται υπό έλεγχο. Η αστυνομία αποκτά αποφασιστικό ρόλο στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε συγκέντρωσης και θεσπίζονται ποινές για διοργανωτές και συμμετέχοντες σε αυτές, γεγονός που τους καθιστά έρμαια σε ενδεχόμενες αυθαιρεσίες.

Η διεκδίκηση και η υπεράσπιση του δίκαιου όπως και η αντίσταση απέναντι στο άδικο, δεν μπορούν να μπουν στον γύψο. Απόσυρση του νομοσχεδίου άμεσα.

Του Κώστα Τηλιγάδα, γ.γ. Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κατάργηση του 8ώρου ανήκει στη φαντασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις επικρίσεις των κομμάτων της αντι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων έχει μπει για τα καλά η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά οι περιοχές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού που από την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφουν εκτόξε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα, στο ύψος του ΠΙΚΠΑ στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Δίκυκλο συγκρούστηκε με ποδήλατο με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί. Ο τρα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.421 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Πέμπτη και 83 νεκρούς, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 754 που είναι κατά 11 λιγότεροι από χθες. Ρεκόρ σημειώθηκε στα τεστ γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων έχει μπει για τα καλά η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά οι περιοχές του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού που από την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφουν εκτόξευση κρουσμάτων κορων
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα, στο ύψος του ΠΙΚΠΑ στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Δίκυκλο συγκρούστηκε με ποδήλατο με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε περιοχές της Πάτρας.   Για αύριο Παρασκευή 7 Μαΐου προγραμματίζονται δειγμα
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search