ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πέντε tips για τον «Κορυφαίο Αγοραστή» του e-shop

Ο Θανάσης Καμέας, founder και CEO της Plushost περιγράφει το προφίλ του κορυφαίου πελάτη και δίνει χρήσιμα tips για την προσέλκυση και διατήρησή του.

 

Η κατανόηση του Κορυφαίου Αγοραστή

 

Οι κορυφαίοι αγοραστές δεν είναι μόνο μια μεγάλη ομάδα, σύμφωνα με έρευνα της CFI group και της Radial σε 500 online πελάτες λιανικής. Έχει επίσης και μεγάλη ζήτηση. Εκτός από τις δαπάνες που πραγματοποιούν αγγίζοντας τα 500 ευρώ ετησίως σε online αγορές, είναι σχεδόν επτά φορές πιο πιθανό να κάνουν 10 ή περισσότερες παραγγελίες το χρόνο από ότι οι μικρότεροι αγοραστές και 7% περισσότερες πιθανότητες να είναι πιστοί στον συγκεκριμένο λιανοπωλητή. (Οι μικροί αγοραστές ξοδεύουν λιγότερο από 500 ευρώ ετησίως online.)

 

Σε σύγκριση με τους μικρούς αγοραστές, οι κορυφαίοι αγοραστές έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στις online αγορές και φυσικά υψηλές προσδοκίες για την εμπειρία που πρέπει να βιώσουν στο e-shop.

 

Προσέλκυση κορυφαίων αγοραστών

 

1. Θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους

 

Δεδομένου ότι ξοδεύουν πολύ χρόνο σε online αγορές, οι κορυφαίοι πελάτες περιμένουν η διαδικασία να λειτουργήσει ομαλά χωρίς να χρειαστεί να γίνει κλήση στην εξυπηρέτηση των πελατών για να χειριστεί τις βασικές συναλλαγές. Για παράδειγμα, το 61% αναμένει να είναι σε θέση να κάνει μια παραγγελία ή να ελέγξει την κατάσταση μιας παραγγελίας χωρίς να έρθει σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα ολοκλήρωσης της παραγγελίας σας είναι εύκολη στη χρήση και στην κατανόηση και διατηρήστε τους πελάτες ενημερωμένους σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας με τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

2. Χρειάζονται ακόμα την ανθρώπινη βοήθεια

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να παραδώσετε τη λειτουργία ολόκληρης της ιστοσελίδα σας σε ένα chatbot. Οι κορυφαίοι αγοραστές εξακολουθούν να θέλουν να μιλήσουν ορισμένες φορές ζωντανά σε αντιπροσώπους της εξυπηρέτησης πελατών. Συγκεκριμένα, θέλουν βοήθεια από ένα ζωντανό άτομο όταν πρόκειται να υποβάλουν καταγγελία (53%), όταν έχουν μια ερώτηση χρέωσης (50%), ή όταν χρειάζονται τεχνική βοήθεια στην ιστοσελίδα (44%). Σε πιο σύνθετες καταστάσεις, φαίνεται ότι εξακολουθεί να έχει σημασία η επαφή με ένα πραγματικό πρόσωπο, οπότε βεβαιωθείτε ότι αποτελεί επιλογή στην ιστοσελίδα σας.

 

3. Απαιτούν εμπειρία από τους αντιπροσώπους της εξυπηρέτησης πελατών

 

Οι κορυφαίοι πελάτες υποθέτουν ότι οι αντιπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών σας μπορούν να δουν το ιστορικό παραγγελιών τους, τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις με την επιχείρησή σας και τις ανταμοιβές αφοσίωσης, όταν τους βοηθούν στο τηλέφωνο. Αυτό δεν είναι δύσκολο να δημιουργηθεί στην επιχείρησή σας και κάνει τη διαφορά όχι μόνο στην εμπειρία των πελατών σας, αλλά και στην εμπειρία των υπαλλήλων εξυπηρέτησης πελατών και στην ικανότητα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 

4. Μπορούν να μετατραπούν σε επαναλαμβανόμενους πελάτες

 

Οι online δαπάνες των 500 ευρώ και πάνω ετησίως είναι τέλειες, αλλά ιδανικά θέλετε εκείνους τους αγοραστές να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα στο δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα. Για να δημιουργήσετε αφοσίωση στους κορυφαίους πελάτες, ενθαρρύνετέ τους να εγγραφούν για να λάβουν το ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, να δεχθούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ ή να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταμοιβών αφοσίωσης. Στη συνέχεια, στείλτε τους προσαρμοσμένες προσφορές για να ενθαρρύνετε περισσότερες δαπάνες- είτε ψωνίζοντας πιο συχνά, είτε κάνοντας μεγαλύτερες παραγγελίες ή και τα δύο. Δοκιμάστε να προσφέρετε μια έκπτωση, αλλά μόνο για μια αγορά 100 ευρώ ή περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε έναν μικρό αγοραστή σε κορυφαίο.

 

5. Είναι έτοιμοι για μια πολυκαναλική εμπειρία (0mnichannel)

 

Οι συχνοί online αγοραστές έχουν εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Δεδομένου ότι ψωνίζουν online συχνότερα, είναι πιθανό να είναι γνώστες προηγμένων μεθόδων αγορών, όπως αγορές από smartphone, παραγγελίες μέσω έξυπνων ομιλητών όπως Alexa, ή online παραγγελίες όπου η παραλαβή γίνεται από το κατάστημα ή το πεζοδρόμιο. Μην περιμένετε οι κορυφαίοι αγοραστές να είναι ικανοποιημένοι με μια δύσχρηστη εμπειρία αγορών από κινητό ή με μια ιστοσελίδα που αργεί να φορτώσει. Για να τους προσελκύσετε, βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα παρέχει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search