ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

O Χρυσοχοΐδης δεξιότερος του Δένδια

Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις αποκάλυψε τις πραγματικές διαθέσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ακόμα και τώρα με προβοκατόρικο τρόπο δηλώνει σοσιαλδημοκράτης, ενώ ταυτόχρονα επενδύει σε ένα βαθύ αστυνομικό κράτος άλλων δεκαετιών.

Είναι μάλιστα τέτοιος ο νεόκοπος ζήλος του να αποδείξει πως ξέρει να λειτουργεί ως υπουργός μιας δεξιάς κυβέρνησης, που προσπαθεί να ξεπεράσει σε αυταρχισμό ακόμα και αυτούς που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια τις αστυνομικές λογικές που εκκολάπτονται στους κόλπους της ΝΔ.

Για παράδειγμα είναι γνωστό, ότι από το 2013, με το Προεδρικό Διάταγμα 120, όταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Νίκος Δένδιας, ρυθμίστηκαν τα ζητήματα των διαδηλώσεων.

Προβλέφθηκε μάλιστα από τότε, ο αστυνομικός περιορισμός μιας μικρής διαδήλωσης σε μια λωρίδα του οδοστρώματος, ώστε να μην διαταράσσεται η κυκλοφορία.

Ένα χρόνο τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χρυσοχοΐδης που δήθεν αγωνιά για την ταλαιπωρία των κατοίκων και καταστηματαρχών του κέντρου των Αθηνών, δεν χρησιμοποίησε ούτε μια φορά το ισχύον διάταγμα Δένδια.

Ένα χρόνο τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επέτρεψε την ταλαιπωρία των πολιτών, παρότι είχε στα χέρια του το νομικό εργαλείο που είχε ετοιμάσει ένας άλλος Υπουργός της ΝΔ.

Ένα χρόνο τώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χρυσοχοΐδης απασχολήθηκε μόνο με το να προετοιμάσει νομοσχέδιο που θα αυστηροποιούσε το νόμο Δένδια.

Προφανώς τον κ. Χρυσοχοΐδη τον ενδιέφερε το πως το κόμμα του, η ΝΔ, θα κυριαρχούσε σε συμβολικό επίπεδο στο χώρο της νέας κανονικότητας, όπου στην Ελλάδα πρέπει να επιβληθεί το δόγμα Νόμος  και Τάξη.

Μόνο που αυτό το ρεπουμπλικανικής εμπνεύσεως δόγμα, δεν έχει εχθρό του την  Ανομία και την Αταξία, όπως ο ευφημιστικός τίτλος του υπονοεί, αλλά αποκλειστικά το Κράτος Δικαίου, όπως για παράδειγμα απέδειξε η εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης στο λαιμό του George Floyd.

Το ακροδεξιό έκτρωμα που ονομάζεται σχέδιο νόμου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, ενσωμάτωσε όλες τις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις του κ. Χρυσοχοΐδη και των συνεργατών του.

Ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, αντικειμενική ευθύνη του οργανωτικού υπευθύνου της συνάθροισης με την προσωπική του περιουσία για ζημιές που προκάλεσαν τρίτοι, απαγόρευση κομμάτων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να διαδηλώνουν ελεύθερα -αν και οι διατάξεις Δένδια μέχρι σήμερα το επιτρέπουν- και πολλά άλλα.

Το Κίνημα Αλλαγής πέτυχε μόνο του να ξηλώσει το νομοσχέδιο. Πολλές τρομακτικές διατάξεις ανακλήθηκαν.

Χρειάζεται κάτι ακόμη. Η συμβολική πολιτική αποδόμηση της ακροδεξιάς λογικής του κ. Χρυσοχοΐδη.

Μαρίνος Σκανδάμης,  Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπη . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα καταλληλότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, έκανε γνωστό ότι μπορεί να καταστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο την τουρκική προκλητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύ σημαντική ενίσχυση με… παρόν και μέλλον πραγματοποίησε ο Εθνικός Πειραιώς, που έκανε δικιά του την 18χρονη Μαργαρίτα Μπιτσάκου. Διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες η νεα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των 116 προσωρινών Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή του άρθρου 30 του νόμου 4713/2020.  Η αντικατάσταση των μέχρι τώρα υπηρετούντων Διευθυντών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε μια γραπτή δήλωση του σχετικά με την επικείμενη αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας Γιώργος Παπανδρέο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δικαιοσύνη δεν δέχεται μόνο αιτήσεις ρύθμισης «κόκκινων» δανείων με την σχεδόν χαριστική διαδικασία του νόμου Κατσέλη. Σε κάποιες περιπτώσεις βγάζει και «κόκκινη κάρτα» με απορριπτικές αποφάσεις, ότ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search