ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιώργος Ρώρος: Για την υπογειοποίηση του τρένου

 

 

 

Η κάθοδος του κ. Καραμανλή στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε όχι για να τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει το Νοέμβρη του 2019 στο Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στην Αθήνα, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απάντηση του υπουργείου σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου, αλλά για να μιλήσει σε συνέδριο τοπικού μέσου ενημέρωσης.

 

Μάλλον η θεϊκή υπόσταση των Φαραώ που είχαν μαγικές ιδιότητες επέδρασε τους επτά μήνες καθυστέρησης θετικά στον κ. Καραμανλή.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα θέταμε ερωτήματα και επιχειρήματα αλλά μετά και την νέα προσέγγιση έχει σημασία ποιος προσέγγιζε το θέμα πιο σωστά.

 

 Ας σταθούμε όμως σε αυτά που υποσχέθηκε, τα 5.16 km υπόγειοποιημένο τρένο έναντι 5,6 km του σχεδίου Σπίρτζη που είχε προταθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση..... φαραωνικά.....

 

- Κατέθεσε τις προτάσεις με 7 μήνες καθυστέρηση όχι στο αποκλειστικά αρμόδιο εκλεγμένο όργανο της Πάτρας το Δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς, απαξίωση δηλαδή τους θεσμούς.

 

 -Αφήνει εκτός υπογειοποίησης από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου που η προηγούμενη μελέτη τη συμπεριλάμβανε με την μέθοδο cut and cover.

 

 -Επίσης αφήνει εκτός το τμήμα από Άγιο Ανδρέα έως Πειραϊκή Πατραϊκή δηλαδή τις νότιες συνοικίες.

 

-Το τρένο γίνεται επίγειο στο Νότιο Πάρκο μετά τον Άγιο Ανδρέα χωρίζοντας πάλι την πόλη στα δύο.

 

 -Δεν συμπεριλαμβάνει η πρόταση τις γραμμές ελαφρύ τραμ στις 2 παραγλαύκιες οδούς.

 

 -Το γραμμικό πάρκο  δεν φτάνει στο Ρίο από την πόλη αλλά σταματά στην Κανελλοπούλου.

 

 -Το χρονοδιάγραμμα πάει δύο χρόνια πίσω με κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί το έργο το 2023.

 

-Καλούμε το Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ζητήσει άμεσα πλήρη φάκελο, τις τεχνικές μελέτες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα και να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με τα νέα δεδομένα.

 

 Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταματήσει αφενός από την παράταξη που είναι στην δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση η προσπάθεια καπηλείας και καπελώματος του αιτήματος της πόλης για υπογειοποίηση και από μέρους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων αφετέρου, σταθερές θέσεις και όχι να αιωρούνται ως εκκρεμή ανάλογα με την θέση του ελατήριου. Να δημιουργηθεί ενωτικό κίνημα στη βάση του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συμπεριλαμβάνει και φορείς της πόλης. Είναι η Ώρα να ξαναγυρίσει η πόλη το πρόσωπο στην θάλασσα.

 

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
Image
Image

Search