ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Κριτική με σοβαρότητα, όχι νοοτροπίες του χθες

Καλωσορίζουμε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα της εναλλαγής των εξουσιών και των διοικήσεων, αλλά και στην λογική της συνέχειας του κράτους.

Πάντως, στην καθ' όλα τιμητική αναφορά τους για την δράση της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, δεν αποφεύγουν και ορισμένα σοβαρά ολισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα:

-Δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται τα έργα ως «κομματική ιδιοκτησία», ενώ αυτά γίνονται μόνο για την κοινωνία και ανήκουν μόνο στην κοινωνία, πέρα και πάνω από κόμματα, εξουσίες και Περιφερειακές Αρχές.

- Αναδεικνύουν εκ νέου τη θεμελιώδη διαφορά αντίληψης που διέπει εκείνους που θεωρούν την Αυτοδιοίκηση ως το «μακρύ χέρι» ή τον «υπηρέτη» της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας και εκείνων που υποστηρίζουν την πραγματική αυτοδιοίκηση και την ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και εξουσιών.

- Μέσω της ανακοίνωσης, εμμέσως πλην σαφώς, εννοούν πως ο Περιφερειάρχης δεν θα έπρεπε να… ενδιαφέρεται και να παρακολουθεί την πορεία όλων των έργων! Τι άλλο εννοoύν, άραγε, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια που δεν τον αφορά»; Μήπως θα ήθελαν να καταργηθεί τελείως η Αυτοδιοίκηση και οι κοινωνίες να ξαναπέσουν στα χέρια των παλαιών… κομματαρχών;

- Τέλος και μόνο το γεγονός πως το έργο αναμόρφωσης των εισόδων/εξόδων των τριών μεγάλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας (και όχι μόνο της Πάτρας ), εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2017, αλλά έφτασε να ξεκινήσει το 2020 και μάλιστα, μόνο αφού η σημερινή Περιφερειακή Αρχή πέτυχε να επιταχύνει καταλυτικά όλες τις διαδικασίες, αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης αντίληψης και τα αίτια του πολυετούς βαλτώματος της Δυτικής Ελλάδας. Και γι' αυτό το βάλτωμα, μάλλον πρέπει να αναζητήσουν αλλού τις εξηγήσεις και τις ευθύνες και όχι στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή.

Εν κατακλείδι πάντως, χαιρόμαστε πολύ που οι αξιότιμοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να παρακολουθούν από κοντά το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. Ελπίζουμε να τους έχουμε σύμμαχους και αρωγούς στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να αλλάξουμε τη μοίρα της Δυτικής Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με αντιπολιτευτικές «κορώνες» και «ιδιοκτησιακές» νοοτροπίες του χθες. Θα γίνει μόνο με σοβαρότητα, διαρκή προσπάθεια και αποτελεσματικότητα!

Τάκης Παπαδόπουλος
Δικηγόρος,
Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Δυτικής Ελλάδας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα σε παραλία της Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, δύο ημεδαποί άνδρες, διότι ενεργώντας από κοινού με την χρήσ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να παρουσιάζει τους βασικούς . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΔΕΕΠ Αχαΐας της Ν.Δ. (πρώην ΝΟΔΕ) αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για να συνδράμει το "Φωτεινό Αστέρι" και το θεάρεστο έργο που επιτελεί. Καλεί τα μέλη της, τους φίλους της . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, βρέθηκαν μεταξύ των βασικότερων θεμάτων που συζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε φάση έξαρσης του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον περιοριστ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ. Το πέμπτο περιστατικό που νοσηλεύεται στην κλινική κορωνοϊού αφορά γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ξεβράστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ένας καρχαρίας τεσσάρων μέτρων γνωστός και ως σάπουνας στην περιοχή των Αραχωβιτίκων και συγκεκριμένα στο αλιευτικό καταφύγιο.
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search