ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: Γινόμαστε εθελοντές – Νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Το τελευταίο διάστημα η πανδημία που έχει επιφέρει ο ιός COVID-19, έχει φέρει τη χώρα μας και τους συμπολίτες μας σε πρωτοφανείς καταστάσεις. Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν ψυχραιμία, υπομονή και ομοψυχία. Ωστόσο, είναι στο χέρι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη δοκιμασία, βγαίνοντας στο τέλος ακόμα πιο δυνατοί.

Σαν ΟΝΝΕΔ Αχαΐας καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους νέους και όλες τις νέες του τόπου μας να συνδράμουν ενεργά στην αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών που έχουν προκύψει συμμετέχοντας εθελοντικά και αναδεικνύοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο.

Πρωταρχικής σημασίας ζήτημα, είναι να δώσουμε όλοι αίμα! Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας και γι’ αυτό καλούμε όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα. Οι ελλείψεις είναι μεγάλες και στεκόμαστε αρωγοί στο πλευρό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο κάλεσμα που έχει απευθύνει για εθελοντική αιμοδοσία. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε ζωές! Κάθε σταγόνα αίμα είναι πολύτιμη! Καθημερινά (και τα Σαββατοκύριακα) 9.30 – 13.30 και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 – 20:30 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Β.
 
Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσουμε για τις ευπαθείς ομάδες και τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Καλούμε όλους να συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" για την κάλυψη των αναγκών των αδύναμων συμπολιτών μας. Τα στοιχεία των ατόμων που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλονται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και έπειτα ενημερώνονται από τους υπεύθυνους του εκάστοτε Δήμου. Άκρως ενθαρρυντικά είναι και τα πρώτα μηνύματα γι’ αυτή την εθελοντική προσφορά, καθώς 1237 συμπολίτες μας εξέφρασαν άμεσα την προθυμία τους στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας με τα 2/3 από αυτούς είναι κάτω των 29 ετών.

Τέλος, καλούμε όλους όσους έχουν εκπαίδευση ή εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δηλώσουν την προθυμία τους για εθελοντική προσφορά στην πλατφόρμα ethelontes.gov.gr. Η πλατφόρμα αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα αντίστοιχων ιδιοτήτων ή φοιτητών, αλλά και σε άτομα που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά με κάθε δυνατό τρόπο.

Στις δύσκολες αυτές ώρες νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού! Όσοι από την άλλη δεν μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, μένουμε σπίτι προστατεύοντας έτσι με τον δικό μας τρόπο τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα άτομα που αγαπάμε, αλλά και τους εαυτούς μας! Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν χωρά η πολιτική αντιπαράθεση αλλά η κοινωνική ευαισθησία και ευσυνειδησία!

Ας γίνουμε όλοι εθελοντές!

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας σχολικός φύλακας τραυμάτισε τουλάχιστον 39 ανθρώπους με μαχαίρι σε ένα δημοτικό σχολείο της νότιας Κίνας σήμερα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.   Το κίνητρο του δράστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες σε χωριά της Ξηρομέρου, προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Αρχικά, χθες πρωινές ώρες, περί τις 06:30 από αστυνομικούς το . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή, με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη πληρωμή της περιβαλλοντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων στήριξης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που πέρασε και περνάει η Χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα φόβος σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα νοσο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search