ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝ.Δ.Ε.Σ.Υ.: Αντιδράσεις για μέτρα της κυβέρνησης από παράταξη Εργατικού Κέντρου

Η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.Σ.Υ.) του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ΑΠΑΙΤΕΙ:

Α. Άμεση κατάργηση της Κυβερνητικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Βρούτση όπου δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες για 6 μήνες να απασχολούν το 50% των εργαζομένων για 2 εβδομάδες τονμήνα λαμβάνοντας μισό μισθό.

Αυτή η αντεργατική ρύθμιση αφορά 1.200.000 μισθωτούς που εργάζονται σε 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μετά την αναστολή των συμβάσεων εργασίας έχουμε και τη μείωση του μισθού κατά το ήμισυ.

Β. Καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους του εργαζόμενους μέχρι την Μ. Τετάρτη και όπου χρειάζεται με επιδότηση από το κράτος.

Κατανοούμε και έχουμε την ενσυναίσθηση της κρίσης που δημιουργεί η Παγκόσμια Πανδημία στη χώρα μας και σε όλο τον πλανήτη σε όλα τα επίπεδα.

Το μάρμαρο όμως δε δύναται για άλλη μια φορά να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Αρκετά πλήρωσαν και μάτωσαν χάνοντας όλα τα κεκτημένα τους στα χρόνια των Μνημονίων.

Όχι να πληρώσουν με τη ζωή τους και την πανδημία, μη έχοντας τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. 

Τώρα χρειάζεται να στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία, οι Επιχειρήσεις και οι Εργαζόμενοι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι.

Γ. Άμεση επάνδρωση με εργατικό δυναμικό τους Ελεγκτικούς

Μηχανισμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εργασιακή ζούγκλα.

Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού πρέπει να έχουν ως επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ! 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας σχολικός φύλακας τραυμάτισε τουλάχιστον 39 ανθρώπους με μαχαίρι σε ένα δημοτικό σχολείο της νότιας Κίνας σήμερα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.   Το κίνητρο του δράστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο σοβαρότατα επεισόδια έλαβαν χώρα χθες σε χωριά της Ξηρομέρου, προκαλώντας την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών. Αρχικά, χθες πρωινές ώρες, περί τις 06:30 από αστυνομικούς το . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή, με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μη πληρωμή της περιβαλλοντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι λογιστές-φοροτεχνικοί καλούνται να υλοποιήσουν πλήθος φορολογικών, ασφαλιστικών και έκτακτων υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των μέτρων στήριξης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που πέρασε και περνάει η Χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε και υπάρχει ακόμα φόβος σχετικά με την προσέλευση των πολιτών στα νοσο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

"Θα βρει την πόλη μπροστά του σύσσωμη", εκτίμησε ο Ανδρέας Αντωνόπουλος της δημοτικής αρχής Πελετίδη, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα με σκοπό να παρουσιάσει την πρόταση του
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search