ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

« Το «Άρμα Ζωής» και τα πολλαπλά του μηνύματα»

 

Της Κατερίνας Σολωμού 

Το να αναγνωρίζεις στον πολιτικό σου «αντίπαλο» μια ενέργεια που συμβάλλει στην βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας, ιδίως όταν αυτή αφορά το δικαίωμα στη ζωή και την ισότητα, είναι κατά τη γνώμη μου πράξη πολιτικού πολιτισμού.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να συγχαρώ δημόσια την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή για την πρωτοβουλία της  να δημιουργήσει για πρώτη φορά στην παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού το «Άρμα Ζωής», το οποίο θα πλαισιώνουν σύλλογοι ασθενών και άτομα με αναπηρίες.

Eίναι αυτό, πέρα από μια πράξη ανθρωπιάς  και μια πολιτική πράξη καθώς στέλνει το μήνυμα μίας κοινωνίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, μέσα από έναν μαζικό θεσμό χαράς και δημιουργίας όπως είναι το καρναβάλι που εγγυάται την ευρεία διάδοση αυτών των μηνυμάτων τόσο μέσω των χιλιάδων συμμετεχόντων σε αυτό, όσο και μέσω των μεταδόσεων στο πανελλήνιο, από τα  ΜΜΕ.

Η Πάτρα, θα  «φωνάξει» δυνατά με αυτό τον τρόπο ότι η ισότητα πηγάζει μέσα από τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό σε αυτή. Ότι οφείλουμε να «οικοδομήσουμε» μια κοινωνία ανοικτή για όλους που αγκαλιάζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα μέλη της. Μια κοινωνία που υιοθετεί πολιτικές ισότιμης ένταξης όλων των ανθρώπων στο κοινωνικό σύνολο και υπηρετεί το αφήγημα ότι «καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Και ταυτόχρονα η Πάτρα θα στείλει το μήνυμα στους ίδιους τους ανθρώπους που πάσχουν, ότι η χαρά της ζωής δεν τους εξαιρεί, ότι η ζωή είναι γιορτή και είναι έξω από το σπίτι, στο μοίρασμα, στην παρέα, στη δημιουργία.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει μόνο στο Καρναβάλι, αλλά θα γενικευτεί με τη βοήθεια όλων των φορέων έτσι ώστε η Πάτρα να γίνει- επιτέλους- μια πόλη φιλική και προσβάσιμη από τα ΑμεΑ που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους, την προσβασιμότητα τους σε Υπηρεσίες  αλλά και το σεβασμό της ιδιαιτερότητάς τους στους χώρους δουλειάς και όλες τις άλλες εκφάνσεις του βίου τους.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί ένας 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη στις 25 Μαρτίου 2024 από αστυνομικούς του ΑΤ Αμπελοκήπων-Μενεμένης, μετά την κατ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Στιγμές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών καβγάδισαν αγρίως και λίγο έλειψε να πιαστούν . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής κατά την τρίτη μέρα της συνεδρίασης για την π . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζοντας τις επαφές του με κυβερνητικά στελέχη, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας,Φωκίων Ζαΐμης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολιτικήςΠροστασίας, Βασίλη Κικίλια.Η συνάντηση πραγμ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
Image
Image

Search