ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

H Ωρα Πατρών για θαλάσσιο μέτωπο

 Η απόδοση της πρώην λιμενικής ζώνης το 2018 από την κυβέρνηση Σύριζα στον Δήμο Πατρέων έθεσε την Πάτρα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Η πόλη κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάπτυξη που οραματίζεται και επιθυμεί με κύριο άξονα την ακτογραμμή της και τη σχέση της με τη θάλασσα. Στη διαδικασία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για διενέργεια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την απουσία παρέμβασης στο τμήμα από Τρ. Ναυάρχων έως Αγ. Νικολάου και τον χώρο της μαρίνας, την έλλειψη παρέμβασης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και της ένταξης της Όθωνος Αμαλίας στον ευρύτερο σχεδιασμό και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας δραστηριότητας από το θαλάσσιο μέτωπο, όπως η κρουαζιέρα και η θαλάσσια αναψυχή, την ασάφεια που διατυπώθηκε στο καθεστώς των δεσμευμένων οικοπέδων για τη διάνοιξη της Κ. Καραμανλή.

 

Ωστόσο, η ανοικτή διαδικασία του διαγωνισμού επιτρέπει παρεμβάσεις σήμερα με άμεση κατεδάφιση των τειχών που περικλείουν το παλιό λιμάνι και επιλογή δράσεων στο μέλλον με επιπλέον διεκδικήσεις από την πλευρά της πόλης για το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

 

Τα σημαντικότερα εμπόδια, όμως, συνεχίζουν να είναι αφενός η υπογειοποίηση του τρένου κατά τη διέλευσή του από το θαλάσσιο μέτωπο την οποία η κυβέρνηση Σύριζα είχε αποδεχτεί και δρομολογήσει ενώ η παρούσα προσπαθεί να την ακυρώσει αφετέρου ο ακριβής προσδιορισμός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας ώστε να αποσαφηνιστεί το είδος των επιτρεπόμενων παρεμβάσεων.

 

Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υποδοχή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία και συναίνεση όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν αυτά των επιμέρους παραταξιακών.

 

Την ίδια ομοφωνία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στο δημοτικό συμβούλιο που αιτηθήκαμε ως ΩΡΑ Πατρών και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Την ίδια ομοφωνία θα επιτύχουμε και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Κοινωνικού Οργανισμού όταν φέρει το θέμα προς συζήτηση η δημοτική αρχή μετά από τις αντιδράσεις των απολυμένων, των εργαζομένων και την πίεση του εκπροσώπου της ΩΡΑ Πατρών στον ΚΟΔΗΠ. Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

 H ημέρα που όλοι οι Πατρινοί περιμένουν φτάνει. Λόγω του ξεχωριστού χαρακτήρα που έχει στην Πάτρα η Αποκριά, η Tσικνοπέμπτη αποτελεί μια ιδιαίτερη ολοήμερη πάνδημη γιορτή που μετα . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέλη της προανακριτικής έφτασαν στην ΓΑΔΑ αλλά ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε ποτέ.   Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» προκειμένου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Π . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Oλοκληρώθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι η πρώτη φάση του Θεματικού Πάρκου, όπου εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 360 μαθητές Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων περιοχής Πατρών και τη Στέγη Γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Oλοκληρώθηκε σήμερα στο Μεσολόγγι η πρώτη φάση του Θεματικού Πάρκου, όπου εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 360 μαθητές Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Με εξαιρετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IMTM 2020 στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 12 Φεβρουαρί
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search