ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

H Ωρα Πατρών για θαλάσσιο μέτωπο

 Η απόδοση της πρώην λιμενικής ζώνης το 2018 από την κυβέρνηση Σύριζα στον Δήμο Πατρέων έθεσε την Πάτρα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι εξελίξεων. Η πόλη κλήθηκε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για την ανάπτυξη που οραματίζεται και επιθυμεί με κύριο άξονα την ακτογραμμή της και τη σχέση της με τη θάλασσα. Στη διαδικασία της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για διενέργεια αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις διαφωνίες μας. Επιγραμματικά θα αναφέρουμε την απουσία παρέμβασης στο τμήμα από Τρ. Ναυάρχων έως Αγ. Νικολάου και τον χώρο της μαρίνας, την έλλειψη παρέμβασης για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές και πολεοδομικές ρυθμίσεις και της ένταξης της Όθωνος Αμαλίας στον ευρύτερο σχεδιασμό και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας δραστηριότητας από το θαλάσσιο μέτωπο, όπως η κρουαζιέρα και η θαλάσσια αναψυχή, την ασάφεια που διατυπώθηκε στο καθεστώς των δεσμευμένων οικοπέδων για τη διάνοιξη της Κ. Καραμανλή.

 

Ωστόσο, η ανοικτή διαδικασία του διαγωνισμού επιτρέπει παρεμβάσεις σήμερα με άμεση κατεδάφιση των τειχών που περικλείουν το παλιό λιμάνι και επιλογή δράσεων στο μέλλον με επιπλέον διεκδικήσεις από την πλευρά της πόλης για το τμήμα του εμπορικού λιμανιού.

 

Τα σημαντικότερα εμπόδια, όμως, συνεχίζουν να είναι αφενός η υπογειοποίηση του τρένου κατά τη διέλευσή του από το θαλάσσιο μέτωπο την οποία η κυβέρνηση Σύριζα είχε αποδεχτεί και δρομολογήσει ενώ η παρούσα προσπαθεί να την ακυρώσει αφετέρου ο ακριβής προσδιορισμός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας ώστε να αποσαφηνιστεί το είδος των επιτρεπόμενων παρεμβάσεων.

 

Σε κάθε περίπτωση, η ομόφωνη υποδοχή στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της πρότασης για τη διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου της καταδεικνύει το γεγονός ότι μπορεί να επιτευχθεί ομοφωνία και συναίνεση όταν τα συμφέροντα της πόλης υπερισχύουν αυτά των επιμέρους παραταξιακών.

 

Την ίδια ομοφωνία θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε και στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στο δημοτικό συμβούλιο που αιτηθήκαμε ως ΩΡΑ Πατρών και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Την ίδια ομοφωνία θα επιτύχουμε και στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του Κοινωνικού Οργανισμού όταν φέρει το θέμα προς συζήτηση η δημοτική αρχή μετά από τις αντιδράσεις των απολυμένων, των εργαζομένων και την πίεση του εκπροσώπου της ΩΡΑ Πατρών στον ΚΟΔΗΠ. Είμαστε σίγουροι ότι η δημοτική αρχή θα αναγκαστεί να πάρει πίσω τις απολύσεις.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον Εσπερινό της Παναγίας Γηροκομίτισσας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμό προκαλεί στις αρχές η αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Ελλάδα, καθώς όσοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι άτομα νεαρής ηλικίας. . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search