ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Kάλεσμα Εργατικού Κέντρου έξω από Δικαστήρια

  

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, στο λαό της πόλης μας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση – κινητοποίηση στις 6 Φλεβάρη έξω από τα δικαστήρια. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στη νοθεία και την απάτη της ομάδας Καραγεωργόπουλου – Νικολάου. 

 

Στις 6 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Εφετείο Πατρών η προσφυγή της συγκεκριμένης ομάδας ενάντια στη νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που προέκυψε μέσα από μαζικές διαδικασίες τον Ιούνη του 2018. 

 

Είναι αυτοί που κρατούσαν για χρόνια το ΕΚΠ με νοθείες και ψεύτικες αρχαιρεσίες, με σωματεία φαντάσματα. Δεν βρέθηκαν σε κανένα αγώνα και ανησυχία της εργατικής τάξης, δεν οργάνωσαν κανένα αγώνα, δεν μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Έβαλαν πλάτη στα χρόνια της κρίσης για να περάσουν οι απαιτήσεις της εργοδοσίας ώστε οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν όλα τα αντεργατικά μέτρα. 

 

Είναι αυτοί που επικαλούνται και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ενώ καθημερινά παρανομούν για να διατηρούν τις καρέκλες τους και το μισθό τους. Είναι αυτοί που συνεχίζουν με παρατυπίες να κρατούν εγκλωβισμένους εργαζόμενους σε σωματεία μηχανισμούς, υποταγμένα στα «θέλω» των εργοδοτών. Είναι η συγκεκριμένη ομάδα, που πλαστογραφούσε έγγραφα και υπέγραφε σαν Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας τον Σεπτέμβρη του 2018, ενώ είχε προκύψει, μέσα από αρχαιρεσίες, νέα Διοίκηση του ΕΚΠ από τον Ιούνη του 2018. 

 

Αυτοί που, σήμερα, συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια τη Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, είναι αυτοί που παρανόμως συμμετείχαν (η πρώην πρόεδρος Νικολάου Σταυρούλα) σε επιτροπές του ΙΚΑ ενώ ήταν συνταξιούχοι και που ενώ σωστά η διοίκηση του ΙΚΑ τους πέταξε έξω, μέχρι σήμερα δεν έχει απαιτήσει να επιστραφούν πίσω όλα αυτά τα χρήματα που παρανόμως έπαιρναν σαν αποζημίωση. Είναι αυτοί που προσπαθούν ακόμη και σήμερα να συμμετέχουν σε επιτροπές, όπως αυτή του ΟΑΕΔ σαν «εκπρόσωποι των εργαζομένων». Το ακούσαμε και αυτό!!!  

 

Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες επί σελίδων για τα καμώματα και τις παρανομίες της συγκεκριμένης ομάδας. Οι εργαζόμενοι στην πόλη μας τους ξέρουν πολύ καλά. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους. Δεν τους χρειάζεται αυτούς το κίνημα και τα σωματεία, δεν είναι με το δικό μας μέρος, δεν έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς.

 

Οι εργαζόμενοι σήμερα, χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα, να αξιοποιήσουν την πολύτιμη πείρα που απέκτησαν τα προηγούμενα χρόνια και να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θέλει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο, να είναι το δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Γι’ αυτό και δεν παραιτούνται σήμερα από την προσπάθεια να βάλουν πάλι στο χέρι το ΕΚ Πάτρας, να το οδηγήσουν σε περιπέτειες με τη βλέψη να είναι ξανά το εργαλείο τους στην πόλη μας, έτσι ακριβώς όπως το είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις. 

 

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στα σωματεία τους, τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα που τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. Αυτοί είναι και οι εγγυητές για να συνεχίσει το ΕΚΠ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία.  Που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους εργάτες, δε θα ξεπουλά τα δικαιώματά τους, όπως έκανε η ομάδα Νικολάου – Καραγεωργόπουλου τόσα χρόνια.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Συμφωνείται με την Άμεση λήψη μέτρων (κορίνες, κώνους, αστυνόμευση κλπ) στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου με στόχο την μείωση των ατυχημάτων ;

Τελευταία Νέα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η απόφαση για τη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν μια απόφαση που δεν πάρθηκε στην Πάτρα. Ήταν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης η οποία νομιμοποιήθηκε με συν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η φύση του τζόγου είναι τέτοια που προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Είτε στο στοίχημα, είτε στα παιχνίδια καζίνο, οι παίκτες ζούνε μεγάλες στιγμές. Φυσικά, πρέπει πάντα να θυμόμαστε . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με οδηγίες τηςΔημόσιας Υγείας, αναβάλλεται η λειτουργία του Θεματικού Πάρκου μεαντικείμενο την Κυκλοφοριακή Αγωγή και τίτλ . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θέσεις και ερωτήματα από το σπιράλ Με νηφαλιότητα οφείλει η Πάτρα να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν, μετά τη δυσάρεστη εξέλιξη της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 28, μέχρι και αύριο το πρωί, 29 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Πατρέων λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων γίνεται γνωστό, ότι μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  της σχετικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί οι εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού να ακυρώθηκαν μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, όμως ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τις δυσά
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search