ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Kαταγγελία σε βάρος εταιρείας για απόλυση εργαζόμενου

Από το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζόμενων Ποτών και Τροφίμων του Νομού Αχαίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

«Καταγγέλλουμε στους εργαζομένους της πόλης μας, στους εργαζομένους του κλάδου μας την εργοδοσία της «NOYNOY – Friesland Campina» για την προκλητική απόλυση σε εργαζόμενο. Ο συνάδελφος ταλαιπωρήθηκε από ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας το οποίο προκλήθηκε ενώ εργαζόταν στη βάρδια του στο εργοστάσιο.

Μετά την επιστροφή του στην εργασία και ενώ ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά που του ανατέθηκαν, η εταιρεία με άδικο τρόπο προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής του. Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία στο χώρο εργασίας σπέρνοντας τον φόβο στους υπαλλήλους με την απειλή της απόλυσης στην προσπάθεια της εταιρίας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους. Η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρίας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας. Συνάδελφοι, Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάπτυξης. Σήμερα είναι ο συνάδελφος αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρία τα κέρδη της. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Το Συνδικάτο μας απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις τις εργοδοσίας και των υφισταμένων της. Πρέπει να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η «Αγια-Σοφιά» αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει την τελική της μορφή, καθώς ξεκινήσε η τοποθέτηση των εξωτερικών κομ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού για 1,5 εκατ. εργαζόμενους τον Ιούνιο - Ποιους αφοράΠερίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα δουν αύξηση τον Ιούνιο στις καθαρές α . . .
LIFE STYLE

Στο Dot βρέθηκε καλεσμένη η Εβελίνα Παπούλια και αναφέρθηκε στον ρόλο της στους «Δύο Ξένους».   «Είχα πάθει ένα σοκ την περίοδο των Δύο Ξένων. Δεν είχα καταλάβει αν ήθελα τόση επ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

​   Τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, τον εκσυγχρονισμό της δομής του και των λειτουργιών του είχε θέσει ως προτεραιότητα, από τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών με φορείς την Παθολογική Κλινική και Τμήμα Λοιμώξεων και το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία βιοτεχνολογίας ProtATonce που εδρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν   οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδας Πατρών, καθώς αντίκρισαν «σφραγισμένο» το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης της Εθνικής Τράπεζας. Το μηχάνημα λε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση που έλαβε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να υπενθυμίσει στο  κοινό τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search