ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Kαταγγελία σε βάρος εταιρείας για απόλυση εργαζόμενου

Από το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζόμενων Ποτών και Τροφίμων του Νομού Αχαίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

 

«Καταγγέλλουμε στους εργαζομένους της πόλης μας, στους εργαζομένους του κλάδου μας την εργοδοσία της «NOYNOY – Friesland Campina» για την προκλητική απόλυση σε εργαζόμενο. Ο συνάδελφος ταλαιπωρήθηκε από ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας το οποίο προκλήθηκε ενώ εργαζόταν στη βάρδια του στο εργοστάσιο.

Μετά την επιστροφή του στην εργασία και ενώ ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά που του ανατέθηκαν, η εταιρεία με άδικο τρόπο προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασής του. Καταγγέλλουμε το κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλει η εργοδοσία στο χώρο εργασίας σπέρνοντας τον φόβο στους υπαλλήλους με την απειλή της απόλυσης στην προσπάθεια της εταιρίας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους. Η απόλυση αυτή έγινε τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της εταιρίας για επέκταση και αύξηση της κερδοφορίας. Συνάδελφοι, Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους είτε σε περίοδο κρίσης είτε σε περίοδο ανάπτυξης. Σήμερα είναι ο συνάδελφος αύριο μπορεί να είναι οποιοσδήποτε άλλος που δεν χωράει στα κέρδη τους.

Πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση. Δεν θα γίνουμε εμείς τα θύματα για να αυγατίζει η εταιρία τα κέρδη της. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει. Το Συνδικάτο μας απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα συνάδελφο μόνο του απέναντι στις ορέξεις τις εργοδοσίας και των υφισταμένων της. Πρέπει να αγωνιστούμε συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας για κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχαν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα επέφερε η πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην ευρεία δημοσιοποίηση των 14 ανοικτών προγραμμάτων απασχόλησης, την Παρασκευή 8 Νοεμβρ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Πανεπιστημίου Michigan - Ann Arbor Παναγιώτης Γ. Παπαλάμπρος θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, την Τετάρτη, 1
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και για την ενίσχυση των δράσεών της, προσκαλεί τον Haig Yazdjian, τη Ναταλία Κωτσάνη κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ικανοποιητική συμμετοχή εκθετών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το τριήμερο 6-8 Δεκεμβρίου 2019 το 11o Φεστιβάλ Μελιού με σπάνιες ποικιλίες ελληνι
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search