ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση του Σωματείου "Ιπποκράτης" για την επέτειο των 46 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΤΙΜΑ την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών.


      Σήμερα 46 χρόνια μετά την εξέγερση, της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, στην εποχή των μνημονίων που ακόμη βιώνουμε, όπου η ελληνική κοινωνία στενάζει, βρίσκεται σε απόγνωση και μάλιστα μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις, σε ότι αφορά ακόμη το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, την στέγασή του, με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, που δυστυχώς η μία μετά την άλλη εκτελούν πιστά τις εντολές και τις κατευθύνσεις των ξένων, τα συνθήματα και αιτήματα εκείνης της εποχής, για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,  είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

      Σήμερα όπου ολοένα και περισσότεροι πολίτες δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται, όπου οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών, τη φοροληστεία κλπ, όπου οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν, όπου οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας (Νοσοκομεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ) δοκιμάζονται καθημερινά λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος, που συνεχίζει τούς αγώνες  για την ανάκτηση των μνημονονιακών απωλειών, για την επίλυση αιτημάτων, όπως οι αυξήσεις μισθών, η κατάργηση αντιασφαλιστικών διατάξεων, η ένταξη στα ΒΑΕ  και πολλά άλλα.
       Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας και ειδικά στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, λόγω του σοβαρού ελλείμματος Δημοκρατίας και της επίθεσης που βιώνουμε από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και όχι μόνον. Λόγω των ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ που έχει εξαπολύσει ενάντιά μας ο Διοικητής, καθ΄ υπόδειξη τρίτων όπως φανερώνουν οι πρακτικές του, που πιστά εκτελεί καταπατώντας νόμους και διατάξεις, λόγω του μίσους και της εμπάθειας που τρέφει ενάντια στο Συνδικάτο και τους Συνδικαλιστές. Λόγω των Πειθαρχικών, ποινικών διώξεων και αγωγών που εκπορεύονται από συγκεκριμένο ¨παράγοντα¨. Κινήσεις και διαδικασίες που σε ημέρες δημοκρατίας στερούν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, την ελεύθερη άσκηση των Συνδικαλιστικών μας καθηκόντων και δικαιωμάτων, αυτών που ακόμη προστατεύονται από τις διατάξεις του 1264, του νόμου που σαφώς και δυστυχώς παραβιάζουν η Διοίκηση, ο Διοικητής κλπ παράγοντες.
      Με αφορμή λοιπόν τον φετινό εορτασμό, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Συναδέλφους, όλους τους Εργαζόμενους, όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.
 
        ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ   

             Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ολοκλήρωσε άδοξα την θητεία του στην Μπρέσια, αφού η εξωαγωνιστική συμπεριφορά του, δημιούργησε «τριγμούς» στην ομάδα. Με 19 συμμετοχές και μόλις πέντε γκολ, ο 29 . . .
LIFE STYLE

Το όνομα του Ένιο Μορικόνε είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σινεμά, καθώς σημάδεψε με τις μελωδίες του, πολλές φορές άγριες και σπαραχτικές σκηνές αλλά και ξεχωριστά συγκινητικά πλά . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση του ψευτογιατρού έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία αποδεικνύουν πόσο… μακριά είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του.   Η τελευταία χρονι . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και σε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, θα καταβληθούν, αυτήν την εβδομάδα, τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από τη ζωή  ο Γιώργος Δεληγιώργης.   Υπήρξε  στέλεχος του Απόλλωνα Πατρών και εκ των ιδρυτών της Απολλωνιάδας.   Συνταξιούχος μαθηματικός, ο εκλιπών στη διάρκεια της φρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στην διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) φέρνουν οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στα ανώτατα Ιδρύματα της Πάτρας.   Την παραίτησή του από την θέση Αντιπροέδρου του ΕΑΠ, για
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, κ. Π. Μελά, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «σπιράλ», δηλώνοντας την απογοήτευσή τους για το θέμα της σ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search