ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ

Το λυπηρό περιστατικό με την άτυχη καθηγήτρια έφερε στην επιφάνεια τη γύμνια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και των υποδομών δημόσιας υγείας της πόλης μας. Η καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2017, αφήνοντας υγειονομικά ακάλυπτους χιλιάδες συμπολίτες μας, της ευρύτερης περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννενα ή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες βαραίνουν την προηγούμενη και τωρινή κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των τελευταίων χρόνων. Επαναπαύθηκαν με την &  εξοικονόμηση πόρων λόγω μη λειτουργίας της κλινικής και δεν συγκρούστηκαν αποφασιστικά με το πανεπιστημιακό μεγάλο- καθηγητικό κατεστημένο που δεν &έδινε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία. Τι έχει να πει άραγε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας και η Διοίκηση της Ιατρικής σχολής; Τυρβάζει περί πολλών, χωρίς επί της ουσίας αποτελέσματα.

Οι Διοικητές του ΠΓΝΠ και άλλες αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ούτε προετοιμάστηκαν για τη μετά Δουγένη εποχή ούτε προσπάθησαν ουσιαστικά για τη στελέχωση και επαναλειτουργία της. Αλλά και η πρότερη λειτουργία δεν άφησε πίσω της τίποτα, με αμέτρητα τα ερωτήματα για τον ρόλο, τον τρόπο, την οργάνωση της εκπαίδευσης και ειδίκευσης. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, να πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας από το υστέρημα των συμπολιτών μας και άλλοι να χάνονται στη διαδρομή προς άλλα νοσοκομεία.Οι προειδοποιήσεις, τα υπομνήματα και οι καταγγελίες από την Ε.Ι.Ν.Α , τον Ι.Σ.Π και άλλους φορείς, δεκάδες. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής του ΠΓΝΠ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη και την περιφέρεια. Με μόνιμους γιατρούς στα πλαίσια χειρουργικής ομάδας, με επαρκές και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με υποδομές, εγκαταστάσεις και χρηματοδότηση που θα υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν και μπορούν να ηγηθούν ενός κινήματος διεκδίκησης για τις ανάγκες της πόλης μας, για Δημόσια και Δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία, προσβάσιμη σε όλους, με επίκεντρο την επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής . Απαραίτητη προϋπόθεση να αγκαλιαστεί αυτή η διεκδίκηση από την εργαζόμενη κοινωνία και τους φορείς της. Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο ούτε αποτελεσματικό, μέτωπο με πρωταγωνιστές πρόσωπα και πολιτικές που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους με εκ των υστέρων, βαρύγδουπες ή μη, δηλώσεις

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search