ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ανυπότακτη Πολιτεία για την καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ

Το λυπηρό περιστατικό με την άτυχη καθηγήτρια έφερε στην επιφάνεια τη γύμνια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και των υποδομών δημόσιας υγείας της πόλης μας. Η καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ βρίσκεται εκτός λειτουργίας από το 2017, αφήνοντας υγειονομικά ακάλυπτους χιλιάδες συμπολίτες μας, της ευρύτερης περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται στα Γιάννενα ή στην Αθήνα, με αποτέλεσμα μεγάλη καθυστέρηση που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Οι πολιτικές και ηθικές ευθύνες βαραίνουν την προηγούμενη και τωρινή κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των τελευταίων χρόνων. Επαναπαύθηκαν με την &  εξοικονόμηση πόρων λόγω μη λειτουργίας της κλινικής και δεν συγκρούστηκαν αποφασιστικά με το πανεπιστημιακό μεγάλο- καθηγητικό κατεστημένο που δεν &έδινε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία. Τι έχει να πει άραγε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου μας και η Διοίκηση της Ιατρικής σχολής; Τυρβάζει περί πολλών, χωρίς επί της ουσίας αποτελέσματα.

Οι Διοικητές του ΠΓΝΠ και άλλες αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ούτε προετοιμάστηκαν για τη μετά Δουγένη εποχή ούτε προσπάθησαν ουσιαστικά για τη στελέχωση και επαναλειτουργία της. Αλλά και η πρότερη λειτουργία δεν άφησε πίσω της τίποτα, με αμέτρητα τα ερωτήματα για τον ρόλο, τον τρόπο, την οργάνωση της εκπαίδευσης και ειδίκευσης. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, να πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας από το υστέρημα των συμπολιτών μας και άλλοι να χάνονται στη διαδρομή προς άλλα νοσοκομεία.Οι προειδοποιήσεις, τα υπομνήματα και οι καταγγελίες από την Ε.Ι.Ν.Α , τον Ι.Σ.Π και άλλους φορείς, δεκάδες. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής του ΠΓΝΠ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη και την περιφέρεια. Με μόνιμους γιατρούς στα πλαίσια χειρουργικής ομάδας, με επαρκές και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, με υποδομές, εγκαταστάσεις και χρηματοδότηση που θα υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν και μπορούν να ηγηθούν ενός κινήματος διεκδίκησης για τις ανάγκες της πόλης μας, για Δημόσια και Δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία, προσβάσιμη σε όλους, με επίκεντρο την επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής . Απαραίτητη προϋπόθεση να αγκαλιαστεί αυτή η διεκδίκηση από την εργαζόμενη κοινωνία και τους φορείς της. Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο ούτε αποτελεσματικό, μέτωπο με πρωταγωνιστές πρόσωπα και πολιτικές που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους με εκ των υστέρων, βαρύγδουπες ή μη, δηλώσεις

Το Συντονιστικό Γραφείο της Ανυπότακτης Πολιτείας

Follow Us

OXYGEN FM

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά το «όχι» της ΕΕ στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, ό . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έγραψε:"Στις συνεργασίες και στη ζωή μας γενικότερα ο ορισμός για την (μη) επιτυχία βασίζεται πάντα στους στόχους που ορ . . .
LIFE STYLE

Ήταν αχώριστες, όμως σήμερα δεν λένε «Καλημέρα»! Ο λόγος για την Έλλη Κοκκίνου και την Σίσσυ Χρηστίδου, που μετά από 10 χρόνια έγιναν δύο ξένες. Οι δύο γυναίκες φαίνεται πως έχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, στο Βραχάτι, στη διασταύρωση με Μπολάτι.Οδηγός μηχανής μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε σφοδρά με φορτηγό ψυγείο, όταν ο οδηγός του δευ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση από δύο άνδρες δέχθηκε μία γυναίκα σε περιοχή της Δυτ. Αχαίας την ώρα που βρισκόταν εντός του οχήματός της. Ο ένας πλησίασε την πόρτα του οδηγού και ο δεύτερος κατάφερε να παραβιάσει την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό και ακατανόητο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, στο Δημαρχείο στον Αστακό.Η συνεδρίαση ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες
Image
Image
© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search