ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πάτρα: Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου Πελοποννήσου για την Πατρών-Πύργου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και για τον οδικό άξονα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα καθώς και την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Πύργος - Καλαμάτα.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση έναρξης και τις συνεχείς αναβολές των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού, αλλά και για την εγκατάλειψη του έργου, η οποία έχει οδηγήσει στην καταστροφή αρκετών τεχνικών έργων που έχουν ήδη κατασκευαστεί (τόσο από την επίδραση των φυσικών φαινομένων όσο και από λεηλασίες) και έχει απομονώσει την Δυτική Πελοπόννησο από την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ως ενιαίο, συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. έργο, δεν αποτελεί μόνο συμβατική υποχρέωση της χώρας αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στην ξεχασμένη Δυτική Πελοπόννησο.

Απαιτούμε συγκεκριμένη δέσμευση για το στοχοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί και την άμεση έναρξη υλοποίησης του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα.
Απαιτούμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο στα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και ευρύτερα για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Αυτός ο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες δρόμος δεν μπορεί να καθυστερήσει ούτε μια μέρα. Πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν να ματαιωθεί. Τα δεκάδες θύματα και η αναπτυξιακή επιβίωση της Δυτικής Πελοποννήσου το απαιτούν.

Όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου αυτό που σήμερα παρουσιάζει είναι εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και διάλυσης. Σταθμοί και λοιπές εγκαταστάσεις έχουν διαρρηχθεί και ο εξοπλισμός του έχει κλαπεί ή καταστραφεί. Η γραμμή είναι αδιαμφισβήτητα χρήσιμη τόσο για καθημερινή συγκοινωνία όσο και για την τουριστική διευκόλυνση.

 Η σύνδεση των κωμοπόλεων και πόλεων θα φέρει οφέλη στις τοπικές κοινότητες και στην περιφερειακή οικονομία. Επίσης θα συμβάλει στην περιβαλλοντική πρόοδο, την οικονομία και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ακόμα η επαναλειτουργία της γραμμής θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στις επιβατικές και εμπορικές μεταφορές αλλά κυρίως στον τουρισμό, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο περνάει μέσα από ορισμένα από τα πιο όμορφα σημεία της Πελοποννήσου.
Απαιτούμε την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα ως σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής προοπτικής στην Πελοπόννησο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πως δεν επιθυμεί ο ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να στραφούν στο κόμμα, καθώς είναι άκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, υπό τον Περιφερει . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Αιγίου επισημαίνουν την επικινδυνότητα του συνολικά και ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων εξωτερικών ιατρείων καθώς και των εφημεριών ιδίως για τα χειρου . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση: Η έναρξη λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων στην περιοχή μας αναδεικνύει καθημερινά την κυνική ομολογία της κυβέρνησης, ότι οι ασθενείς καλούνται να ξεπεράσουν τις τεράστιες αναμο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την σημερινή (Τετάρτη 24 Απρίλη) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, για το θέμα των συμβασιούχων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την ακόλ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειά
Image
Image

Search