ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απεργία για την Τρίτη αποφάσισε το Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων  με δυναμική παρέμβαση του, σταμάτησε τις παράνομες «εργασίες» στο «Εργασιακό Γκέτο» που έχουν στήσει εργοδοσία και εργολάβοι, στη νεοαναγειρόμενη οικοδομή επί της παλαιάς οδού στο Ρίο Πατρών, όπου πρόκειται να στεγαστεί κατάστημα των επιχειρήσεων «Σκλαβενίτης».

“Είναι η δεύτερη φορά που πιάνονται με «τη γίδα στην πλάτη» εργοδοσία και εργολάβοι στον συγκεκριμένο χώρο, να αναγκάζουν τους εργαζόμενους με την βοήθεια των «επιστατών –  χωροφυλάκων» να δουλεύουν κάτω από πίεση, παράνομα, δίχως τις απαραίτητες άδειες, ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς καμία προστασία απέναντι στην πανδημία, τα ατυχήματα και  ανασφάλιστοι, καταστρατηγώντας πενθήμερο και επτάωρο..!

Αυτές οι παράνομες μέθοδοι εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας εφαρμόζονται καθημερινά 7 ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ ατέρμονα, με τους «επιστάτες – μηχανικούς» ανερυθρίαστα να ζητάνε και τα «ρέστα» από πάνω από το Συνδικάτο για το σταμάτημα των παράνομών εργασιών,  δίχως ωστόσο να απαντούν  ποιοι καρπώνονται τα χρήματα των ενσήμων που δεν κολλιούνται..! Τόσο θράσος έχουν, τόσο ανάλγητοι είναι ..!

Την ίδια κατάσταση αντίκρισαν τα μέλη του συνδικάτου μας και την Κυριακή 28 Μάρτη στο συγκεκριμένο εργοτάξιο..! Εκτελούνταν εργασίες (κατά τον προσφιλή τους τρόπο), χωρίς τις απαραίτητες άδειες και προϋποθέσεις, με τους εργαζόμενους να μεταφέρονται μέσα σε κλειστά αυτοκίνητα εργασίας, στοιβαγμένοι μαζί με τα εργαλεία, ο ένας πάνω στον άλλον (κατά τα άλλα ο ιός μεταδίδεται στις πορείες και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων, εκεί δηλαδή που λαμβάνονται όλα τα συνιστώμενα μέτρα προστασίας)…, με τον «εργοδηγό πραίτορα», παρουσία του Συνδικάτου (τόσο το θράσος τους), να αναγκάζει δύο Αιγύπτιους εργάτες  να ρίχνουν άμμο στην χοάνη της πρέσας με τα χέρια, ενώ αυτή βρίσκονταν σε λειτουργία, για να μην παγώσει το υλικό μέσα στην μηχανή και πάθει ζημιά.

Το Δ.Σ του Συνδικάτου μας, απέναντι σε όλες αυτές τις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες της εργοδοσίας εις βάρος των εκεί εργαζόμενων συναδέλφων μας, προκήρυξε απεργία για την Τρίτη 13 Απρίλη.

Η απόφαση του συνδικάτου για Απεργία, επικυρώθηκε από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας κατά της πανδημίας.., ως μια πρώτη απάντηση στις πρακτικές της εργοδοσίας εις βάρος των εργαζομένων, των δικαιωμάτων τους και των κατακτήσεων του κλάδου των κατασκευών..!

Απαιτώντας:

    Να παρθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
    Να γίνονται συχνοί έλεγχοι απ’ τις ελεγκτικές αρχές, λόγω των συνεχιζόμενων εργοδοτικών αυθαιρεσιών.
    Αύξηση 20% στα μεροκάματα.
    Απαρέγκλιτη τήρηση της πενθήμερης εργασίας.
    7ωρη εργασία
    Δωρεάν διάθεση στους εργαζόμενους των μέσων προστασίας από την πανδημία και των Μέσων Ατομικής Προστασίας από ατυχήματα.
    Ένσημο για κάθε ημέρα εργασίας.
    Να σταματήσει η δουλειά τα Σαββατοκύριακα.

Το συνδικάτο μας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει μέχρι να σταματήσει κάθε παράνομη και καταχρηστική ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων, μέχρι να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να αποκαλυφθούν πλήρως ποίοι «κάνουν πλάτες» στην εργοδοσία και συνεχίζει τις αυθαιρεσίες της..;

Καλούμε τις ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν σε βάθος τις συνεχιζόμενες καταγγελίες του συνδικάτου μας και να πάρουν άμεσα μέτρα απέναντι στις παράνομες εργοδοτικές ενέργειες.

Η ακόρεστη επιθυμία των επιχειρηματιών και των εργολάβων για άμεσο κέρδος, οδηγεί σε  επίσπευση των εργασιών μέσω της εντατικοποίησης της φτηνής και ανασφάλιστης εργασίας, δίχως να λαμβάνονται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, καταστρατηγώντας ακόμη και αυτά τα λίγα εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν όρθια από την εργοδοτική  βουλιμία και την κυβερνητική επίθεση εις βάρος των εργαζομένων, κατ’ επιταγή των κατόχων του πλούτου..!

Παρόλο που τα ατυχήματα έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση στον κλάδο των κατασκευών, η εργοδοσία συνεχίζει να αυθαιρετεί και να μη δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων, βάζοντας σε πρώτη μοίρα το κέρδος και τα πάγια της πάνω απ’ την ανθρώπινη ζωή..!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις κατασκευές να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην ενδίδουν  στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, στην ταξική γραμμή και το πλαίσιο πάλης που έχει επίκεντρο τις ανάγκες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, να αντιπαλέψουν όλους τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, καταργώντας τα στην πράξη.

Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια και τις δεσμεύσεις εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει και να βάλει τις βάσεις για να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για συνεχείς παρεμβάσεις σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμπόρευση με το Συνδικάτο και τα δίκαια αιτήματα μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες δουλειάς.

Με αγώνες τιμούμε την θυσία των εργαζομένων της 1η Μάη που πλησιάζει. Μια ημερομηνία που κουβαλά μεγάλο πολιτικό και ιστορικό φορτίο, απαιτώντας εργασία με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια και έναν κόσμο απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπό..!

Την Τρίτη 13-04-2021, συμμετέχουμε και περιφρουρούμε την Απεργία με το Συνδικάτο μας μπροστά.! Κανείς μόνος του, όλοι μαζί σαν μια γροθιά..!“

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα αστυνομικοί εντόπισαν και στάθμευσαν αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Γούναρη.  . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Της κακομοίρας έγινε χθες το βράδυ στην Κ. Αχαϊα καθώς ο Σύλλογος των τσιγγάνων της περιοχής γιόρταζε τον προστάτη του Αγιο Ταξιάρχη. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  «Το 2019 στο αεροδρόμιο του Αράξου σημειώθηκαν 84.454 αφίξεις τουριστών. Το 2020, λόγω της πανδημίας οι αφίξεις ήταν μόλις 14.170 επισκέπτες. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική επίπτωση. Ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Ακταίο και τα Αραχωβίτικα επισκέφτηκαν το Σάββατο 15/5 ο επικεφαλής Νίκος Παπαδημάτος και μέλη της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (συγκεκριμένα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θόδωρος Ξυλιάς, Κώστας Σβόλης και Ν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λίγο μετά τις 02.00 τα μεσάνυχτα ένα ιστιοφόρο περίπου 15 μ. πιάνει φωτιά στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λευκάδας.      Ο μοναδικός επιβαίνων εκπέμπει sos και αμέσως κινητοποιείται Λιμενικό και πυ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search