ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου AGRO SE VI

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση (Kick-off meeting) του έργου «Ανάπτυξη ενός Σχεδίου για τη δημιουργία μιας Εικονικής Θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Αγρο-Διατροφής» με ακρωνύμιο: AGRO SE VI  στο πλαίσιο του Προγράμματος COSME της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ηγείται του  εταιρικού σχήματος του έργου το οποίο συμπληρώνουν  η Περιφέρεια Burgos στην Ισπανία (Provincial Government of Burgos) και το Συμβούλιο της Περιφέρειας Oulou Φινλανδίας (Council of Oulu Region).  Η Εναρκτήρια Συνάντηση υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης λόγω των έκτακτων συνθηκών που υπαγορεύουν τα μέτρα έναντι της πανδημίας. 

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπονται η ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών καθώς και η ανάπτυξη  ενός πλαισίου εφαρμογής για τη δημιουργία μιας εικονικής   θερμοκοιτίδας, που θα μπορεί μελλοντικά να λειτουργήσει ως σημαντικό σημείο επαφής για την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα της αγροδιατροφής για την Περιφέρεια.

Τις εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό τους οι επικεφαλής των σχημάτων της κοινοπραξίας και η  υπεύθυνη έργου εκπροσώπου του EASME (Executive Agency for SMEs) Irina Dinca. Συμμετείχαν επίσης με εισηγήσεις τους οι Παναγιώτα Βάθη-Σαράβα, Επίκουρος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και Δρ Ιφιγένεια Δουβίτσα καθώς και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μιχαηλίδης. 

Ακολούθησαν εισηγήσεις από όλους τους συμμετέχοντες εταίρους σχετικά με τις ειδικές συνθήκες της κάθε περιοχής που εκπροσωπούν. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με συζήτηση στα βασικά σημεία του έργου που πρόκειται να υλοποιηθεί. 

Για την έναρξη του  έργου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης δήλωσε: «To έργο AGRO SE VI σηματοδοτεί την αξιοποίηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενός πολύ σημαντικού προγράμματος όπως είναι το  COSME. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα υποβάλλαμε μια πρόταση η οποία εγκρίθηκε  σε  ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το έργο θα δώσει ώθηση στην κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου της περιοχής μας και  η υλοποίηση του  έρχεται σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ο σχεδιασμός για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Τα αποτελέσματα του έργου θα αποτελέσουν πολύτιμο υλικό στο νέο μας σχεδιασμό όσο αφορά το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας στην περιοχή μας»  

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιά στην οδό Κανάρη έκαναν πολίτες, λίγα λεπτά μετά τις 4 το μεσημέρι. Η φωτιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο ενός τριώροφου κτιρίου όπου υπάρχουν σκουπίδ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την Πρωτομαγιά: Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που φέρνει τις «ανατροπές του . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το γενικό πληθυσμό εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ.   Για αύριο Παρασκευή 16 Απριλίου προγραμμ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό Προεδρι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυσπιστία για το εμβόλιο της AstraZeneca παρατηρείται 8στην Αιτωλοακαρνανία, θέμα που έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο μετά τις αναφορές για περιπτώσεις θρόμβωσης των αγγείων με θρομβοπενία, χαμηλά δηλα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες, Τετάρτη 14 Απριλίο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

  Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, σχετικά με την ανάγκη παράτασης των μισθ
Image
Image
© 2021 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search