ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία το Ευρωπαϊκό έργο EGOV_INNO

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το Ευρωπαϊκό έργο EGOV_INNO του Προγράμματος Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 που συντονίζει ως επικεφαλής εταίρος το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», την Αναπτυξιακή Εταιρία INNOVAPUGLIA και την Περιφέρεια της Απουλίας (μονάδα ανταγωνιστικότητας και έρευνας παραγωγικών συστημάτων).

 

Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από περιφερειακές αρχές και περιφερειακούς αναπτυξιακούς φορείς για την υποστήριξη και το συντονισμό του περιφερειακού δυναμικού έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότ 

 

Κατά το προηγούμενο έτος πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο και Μεσολόγγι, στις οποίες παρουσιάστηκαν σε υφιστάμενες και καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις και λοιπούς φορείς επιχειρηματικότητας ψηφιακά εργαλεία που αποσκοπούν στη διευκόλυνση και υποστήριξή τους, καθώς και εργαλεία που αποσκοπούν στην συλλογή πληροφοριών για την αποτύπωση της καταστάσεως της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και στην πρόσβαση των ενδιαφερομένων σε συναφή στατιστικά. 

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου EGOV_INNO αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή πύλη (https://egovinno.rdfrwg.gr) που φιλοξενεί τις ψηφιακές υπηρεσίες και τα εργαλεία του έργου, και που φιλοδοξεί να ενσωματώσει και μελλοντικές G2B εφαρμογές που προβλέπονται στο πλάνο ανάπτυξης δημόσιων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, το οποίο εκπονήθηκε από τους εταίρους του έργου. Η διαδικτυακή πλατφόρμα των εργαλείων έχει υλοποιηθεί σε δύο γλώσσες (Αγγλικά/Ελληνικά), είναι προσβάσιμη από κάθε συσκευή και έχει δυνατότητα για εγγραφή μελών. 

 

Τα ηλεκτρονικά εργαλεία του έργου EGOVINNO για την Δυτική Ελλάδα αφορούν σε μια «Εργαλειοθήκη» και σε μια «Βάση Δεδομένων για το περιφερειακό οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας», ενώ παραδοτέο του έργου αποτελεί και το «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ», ένα εργαλείο συλλογής και ανάλυσης δεδομένων σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα και την Απουλία. 

 

Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει α) τον Οδηγό Δημιουργίας Επιχειρηματικού Σχεδίου, το οποίο ολοκληρώνεται σε 8 καθοδηγούμενα βήματα και παράγεται στο τέλος ένα pdf αρχείο, και β) Εκπαιδευτικό Υλικό σχετικό με την επιχειρηματικότητα. Η κατάστρωση των επιχειρηματικών σχεδίων γίνεται από πληροφορίες που εισάγουν δοκιμαστικά, διορθώνουν ατομικά και λαμβάνουν αποκλειστικά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

 

Η βάση δεδομένων (αναφέρεται ως «Δίκτυο» στην πλατφόρμα) στοχεύει στο να λειτουργήσει ως κατάλογος του περιφερειακού οικοσυστήματος καινοτομίας για την Δυτική Ελλάδα αλλά και ως ένα εργαλείο έξυπνου ταιριάσματος προσφοράς και ζήτησης. Το «Δίκτυο» περιλαμβάνει τέσσερις (4) κατηγορίες οντοτήτων: «Επιχειρήσεις», «Επενδυτές», «Κόμβους» και «Ειδικούς». Για κάθε οντότητα συλλέγεται συγκεκριμένη πληροφορία που θα επιτρέπει την αναζήτηση στην πλατφόρμα με βάση λέξεις-κλειδιά ή σύμφωνα με προκαθορισμένα κριτήρια. Κάθε οντότητα θα εγγράφεται στην πλατφόρμα και θα δημιουργεί το δικό της προφίλ. Το «δίκτυο» είναι σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

 

Τέλος, το «Βαρόμετρο» (http://innobarometer.interregegovinno.eu/) αφορά σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συλλέγει με αυτοματοποιημένο και ημιαυτοματοποιημένο τρόπο πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία από διάφορες πηγές δεδομένων, που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή και παρουσίαση οικονομετρικών δεικτών σχετικά με την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Απουλίας. 

 

Περιλαμβάνει δε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για την περιοδική συλλογή απόψεων σχετικά με την επιχειρηματικότητα και την παρουσίαση σημαντικών πληροφοριών βάσει αυτών. Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cysec.xyz/surveylm/index.php/71656?newtest=Y&lang=el . 

 

Για την εκπόνηση των ψηφιακών εργαλείων συνεργάστηκε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

 

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search