ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ-Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

H Aγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8/7, παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών στα γραφεία του ΑΣΕΠ και  τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 9/7/2020, του ΔΣ της ΔΟΕ με εκπροσώπους του ΑΣΕΠ σχετικά με τις αδικίες που εμφανίζονται στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ/19. 

Θυμίζουμε πως η έκδοση των προσωρινών πινάκων βρίθει αποκλεισμών χιλιάδων συναδέλφων εξ’ αιτίας λαθών του συστήματος και τεχνικών δυσκολιών και παραπλάνησης σε σχέση με την καταβολή του παραβόλου των 3€, όπως ακριβώς και στην προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής τον περασμένο χειμώνα. Επιπλέον, εκατοντάδες συνάδελφοι εμφανίζονται με πετσοκομμένα τα προσόντα τους (μεταπτυχιακά, γνώσεις Η/Υ, ξένες γλώσσες), ακόμα και με κομμένο χρόνο προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα να κατρακυλάνε από δεκάδες έως και εκατοντάδες θέσεις στους πίνακες! Εκτός πινάκων μένουν και οι συνάδελφοι που δεν έχουν ή δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά της εξομοίωσης. 

Οι εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ (κα Στάγκα και κα Σιμιτζόγλου) ανέφεραν για μια ακόμα φορά πως δεν έχουν κάποια δικαιοδοσία να διορθώσουν τα λάθη και τις παραλήψεις του συστήματος. Επιβεβαίωσαν πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 2.100 ηλεκτρονικές ενστάσεις οι οποίες δε θα προλάβουν να εξεταστούν ως τη 1/9, συνεπώς οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν με τους προσωρινούς πίνακες, δηλαδή με όλες τις αδικίες που έχει δημιουργήσει ο «νόμος Γαβρόγλου». Ανέφεραν πως με βάση την εμπειρία από τις προκηρύξεις της Ειδικής Αγωγής είναι αρκετά πιθανό να δικαιωθούν οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αναριθμητισμούς και όσοι έχουν ένα πληρωμένο παράβολο, άσχετα αν από λάθος του συστήματος το δηλωθέν παράβολο στη δήλωση φαίνεται ακυρωμένο ή αν εκδώσαν νέο παράβολο εντός προθεσμίας υποβολής. Για όλες τις άλλες αδικίες δεν υπήρξε καμία δέσμευση! Εκτίμησαν πως η ολοκλήρωση των ενστάσεων θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος του 2020! 

Εάν με το πέρας της εξέτασης των ενστάσεων υπάρχουν συνάδελφοι που δικαιωθούν, τότε θα προσληφθούν και αυτοδίκαια θα απολυθούν οι άλλοι συνάδελφοι. 

Είναι τραγικό το γεγονός πως η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας, με την επιμονή τους να κάνουν τις προσλήψεις με τους προσωρινούς πίνακες, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα σχολεία. Αλήθεια, πόσο παιδαγωγικό είναι για τους μαθητές να αλλάζουν εκπαιδευτικούς στη μέση της χρονιάς λόγω των λαθών του συστήματος; Πόσο τραγικό είναι οι συνάδελφοι να μην ξέρουν αν θα βγάλουν τη χρονιά στα σχολεία και άλλοι συνάδελφοι, που χρόνια ολόκληρα στελέχωναν τις σχολικές μονάδες γυρνώντας με μια βαλίτσα ανά τη χώρα, τώρα να μην ξέρουν αν θα δουλεύουν; Τι θα γίνει με την προϋπηρεσία και τους μισθούς των συναδέλφων; Αν το Υπουργείο επιμείνει στην τακτική της πρόσληψης από τους προσωρινούς πίνακες ή αν δε λύσει άμεσα το πρόβλημα με τα παράβολα για όλες τις κατηγορίες των συναδέλφων πριν τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεράστια. Κυριολεκτικά η λειτουργία των σχολείων θα τιναχτεί στο αέρα, θα γίνουν μεγάλες ανακατατάξεις και απολύσεις συναδέλφων μέσα στη σχολική χρονιά. 

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση. Να προχωρήσει τώρα σε ρύθμιση ώστε να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι στους προσωρινούς πίνακες, κανένας να μην απολυθεί εξ αίτιας λαθών, για ένα παράβολο 3€. Μην ξεχνάμε πως οι πίνακες κλειδώνουν για δύο (2) χρόνια, δηλαδή οι συνάδελφοι αυτοί ουσιαστικά πετιούνται εκτός εκπαίδευσης με την κυνική στάση του Υπουργείου. 

Επιπλέον, η χθεσινή ανακοινοποίηση των προσωρινών πινάκων δείχνει ότι το ΑΣΕΠ (με διόρθωση λαθών) μπορεί, χωρίς να υπάρχουν άλλου τύπου κωλύματα να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις των πινάκων, ότι είναι ζήτημα καθαρά πολιτικής βούλησης να αρθούν οι αδικίες που έχουν προκύψει και κανένας συνάδελφος να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

Σε σχέση με τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι εκπρόσωποι του ΑΣΕΠ ενημέρωσαν για την εμπλοκή που έχει προκύψει σε σχέση με τις ισοβαθμίες στη μοριοδότηση συναδέλφων. Μέχρι τις 20 Ιουλίου (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και στη συνέχεια θα ανακοινοποιηθούν  σε ΦΕΚ οι νέοι οριστικοί πίνακες. Μετά τη διαδικασία αυτή θα ανακοινωθούν τα κενά για τους μόνιμους διορισμούς. Η όλη διαδικασία είναι φανερό ότι πηγαίνει χρονικά ακόμα πιο πίσω τη διαδικασία των διορισμών!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση:

    • Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παραβόλου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος ή μη κατάθεσης της εξομοίωσης.

    • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη στη μοριοδότηση, με ευθύνη του Υπουργείου και των δομών του.

    • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

    • Καμία απόλυση αναπληρωτή, μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων, κάλυψη όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου σε μία φάση.

    • Κατάργηση του νόμου 4589. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 

Δε θα επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου! Όλοι για έναν και ένας για όλους!»

    

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση, αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝ . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα υπάρχουν 925 εστίες μόλυνσης του κορονοϊού. Παράλληλα, κατά τη χθεσινή ημέρα, διαγνώσθηκαν πεντακόσια είκοσι τρία νέα κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοιού στην χώρα. Σήμερα στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ συμπεριλαμβάνεται Ηλεία , Αχαία και Αιτωλοακαρνανία. 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ένας 88χρονος στην περιοχή Κρυονέρι της Φιγαλείας, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο ηλικιωμένος άντρας εκτελούσε εργασίες κοπής πάνω σε δέντρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις είναι οι νοσηλευόμενοι που πάσχουν απο κορωνοϊό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες  από 50 ως 85 ετών οι οποίες δεν είναι από την Πάτρα αλλά διακομίστηκαν από Αιτωλοακαρνανία
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search