ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δήμος Δυτικής Αχαΐας :Προμήθεια κάδων σκουπιδιών και ανακύκλωσης

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι οι έλλειψη κάδων περισυλλογής απορριμμάτων. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις παντού και το πρόβλημα γίνεται εντονότερο διότι μεγάλος αριθμός των υπαρχόντων κάδων παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, τρύπιοι, χωρίς ρόδες, καπάκια κλπ. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής και στα πλαίσια των οικονομικών του δυνατοτήτων ο Δήμος προγραμματίζει για εφέτος την προμήθεια 250 κάδων.  

 Ήδη ο Δήμος παρέλαβε  τους 48 πρώτους κάδους  σκουπιδιών και 48 κάδους ανακύκλωσης. Οι κάδοι αυτοί  τοποθετήθηκαν κατά βάση στους συνοικισμούς Ρομα  και σε διάφορες Κοινότητες  με στόχο να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Σε  ένα περίπου μήνα θα γίνει  η παραλαβή των επόμενων 100  κάδων με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες και των υπόλοιπων κοινοτήτων. 

Η έλλειψη προσωπικού, κάδων και μηχανημάτων  καθαριότητας επηρεάζει αρνητικά την  ποιότητα αποκομιδής και την καθαριότητα στο Δήμο μας συνολικά. Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω της εικόνας του Δήμου και σημαντικό στοιχείο της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων του. Για τον λόγο αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι ήδη εμφανής. 

Η προσπάθεια αυτή όμως δεν επαρκεί. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε με την δική μας προσπάθεια για να διατηρήσουμε όλοι μαζί τον Δήμο μας καθαρό. 

Η Δημοτική Αρχή προτείνει:

Τοποθετούμε τα σκουπίδια ΠΑΝΤΑ μέσα στους κάδους

Βγάζουμε τα σκουπίδια το βράδυ

ΔΕΝ πετάμε ανακυκλώσιμα υλικά στους πράσινους κάδους

ΔΕΝ πετάμε μη ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους

Δένουμε καλά τις σακούλες των απορριμμάτων

Κλείνουμε ΠΑΝΤΑ το καπάκι του κάδου

ΔΕΝ πετάμε μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και κλαδιά στα πεζοδρόμια και στους δρόμους χωρίς να ειδοποιήσουμε την Υπηρεσία Καθαριότητας

Διατηρούμε τα οικόπεδά μας καθαρά

ΔΕΝ μετακινούμε τους κάδους

Διατηρούμε τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς, χρησιμοποιούμε τα καλαθάκια

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Οι Onirama συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσής του και ο Θοδωρής Μαραντίνης περιγράφει πώς ξεκίνησε το ταξίδι τους και ποια ήταν τα προτεινόμενα αρχικά ονόματα. Μιλώντας σ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχτηκε σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και τον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υποδέχτηκε σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 στην περιοχή της Αγυιάς, στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και τον ενημέρωσε για την πο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, απάτη σε βάρος ημεδαπού στην Πάτρα.Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ενός ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική σήμερα το μεσημέρι καθώς κλήθηκαν σε περιστατικό πτώσης άνδρα στο Γλαύκο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άνδρας έπεσε ενώ περπατούσε στην κοίτη του Γλαύκου στο ύ
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search