ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Ιπποκράτης»: Άμεση η ανάγκη για αύξηση των κλινών ΜΕΘ

«Η απαράδεκτη και επικίνδυνη Νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών στις Κλινικές, πιστοποιεί με τον καλύτερο δυστυχώς τρόπο την αναγκαιότητα πραγματικής αύξησης ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ που δυστυχώς παραμένει ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο «Ιπποκράτης», συμπληρώνοντας:

«Χωρίς καμιάν αμφιβολία οι υπάρχουσες κλίνες ΜΕΘ στην περιοχή μας (7 στον Αγ Ανδρέα και 13 στο ΠΠΝριου), σαφώς και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής μας, με τις γνωστές σε όλους μας επιπτώσεις, όπως, πέρα από την αναζήτηση κλίνης ανά την Ελλάδα, νοσηλεία τέτοιων περιστατικών:

 
Στις αίθουσες ανάνηψης των Νοσοκομείων, κάτι που πολλές φορές οδηγούσε σε αναβολές χειρουργείων και όχι μόνον.

    Στις διάφορες κλινικές, μια ανασφαλής διαδικασία που δυστυχώς συμβαίνει και αυτήν την περίοδο και σήμερα με τεράστιες επιπτώσεις στους ασθενείς αλλά και στην λειτουργία των Νοσοκομείων.

Αυτά τα αναφέρουμε με αφορμή όλα αυτά τα επικοινωνιακά που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, για αυξήσεις κλινών ΜΕΘ κλπ.

Δεν αμφιβάλλουμε για τον σχετικό εξοπλισμό που ήλθε στα Νοσοκομεία κάτω από την οποιαδήποτε διαδικασία και χορηγία, κάτι που δεν αρκεί και δεν εξασφαλίζει την λειτουργία κλινών ΜΕΘ

Διαφωνούμε όμως

Σε ότι αφορά αυτό που στήθηκε στον χώρο μας και  που βαφτίζετε ως ΜΕΘ, που σαφώς και δεν είναι ΜΕΘ, που βεβαίως δεν μπορεί να λειτουργήσει ως ΜΕΘ, παρά τις όποιες  συχνές και μάλιστα σχεδόν καθημερινές επικοινωνιακές αναφορές.

Για να λειτουργήσουν αυτές οι τύπου ΜΕΘ υποδομές, ως ΜΕΘ, για το νοσοκομείο μας, χρειάζονται:

– Κατ΄ αρχήν κτιριακές υποδομές που σαφώς και δεν υπάρχουν.

– Προσλήψεις Ιατρών που ο υπάρχων αριθμός δεν επαρκεί

– Προσλήψεις προσωπικού, που επίσης δεν υπάρχει.

όπως σαφώς ορίζουν και οι σχετικές κείμενες διατάξεις και βεβαίως τα σχετικά διεθνή standard

Απέναντι σ΄ αυτά τα ζητήματα ακούμε διάφορες εξαγγελίες και δεσμεύσεις, ακούμε για κτιριακές υποδομές και άλλα πολλά, ζητήματα που δυστυχώς δεν έχουν απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο και δεν έχει κάνει κάποια τέτοια συζήτηση-πρόταση, αναφορές επικοινωνιακές που δυστυχώς δεν ενδείκνυται και  δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Δεν έχει συζητηθεί και δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση, από το καθ΄ ύλην αρμόδιο όργανο, για την προσθήκη επί παραδείγματι ενός επιπλέον  ορόφου στην νέα πτέρυγα, μια προσθήκη-πρόταση που σαφώς δεν εξυπηρετεί και δεν ξέρουμε από ποιους και πως συζητείται και προς ποια κατεύθυνση γίνεται.

Με δεδομένο ότι

Στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, ΟΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και οι τελευταίες ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΕΙΣ, όπως αυτές έγιναν, έχουν αφήσει 150 κλίνες, άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για την περιοχή μας,  ΑΣΤΕΓΕΣ, πέρα από την κακήν κακώς συρρικνωμένη στέγαση πολλών τμημάτων και υπηρεσιών, στριμωγμένη και υπολειτουργούσα κατάσταση απ΄ όπου δεν εξαιρείται ούτε η ΜΕΘ, ούτε τα Χειρουργεία ούτε η Ανάνηψη κλπ τομείς και υπηρεσίες.

Συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε

 

    Ούτε αύξηση κλινών ΜΕΘ, έχουμε

    Ούτε αυτές οι 6 τύπου ΜΕΘ κλίνες μπορούν να θεωρηθούν  και να γίνου πράγματι κλίνες ΜΕΘ.

    Ούτε βεβαίως οι κτιριακές εξαγγελίες μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών και του Νοσοκομείου μας.

 

Για όλους αυτούς τούς λόγους

Και μάλιστα μετά την άρση των περιορισμών των συνθηκών κορονοϊού, όπως το έχουμε ήδη αποφασίσει, θα προχωρήσουμε σε σχετική ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, αποκλειστικά και μόνον για τα κτιριακά μας

Έτσι ώστε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι φορείς της περιοχής μας, όπως έχουν κάνει και κατά το παρελθόν, να διεκδικήσουμε αυτό που πρέπει για το Γ.Ν. Πατρών, αυτό που θέλει η περιοχή μας, οι πολίτες αυτής της περιοχής

– Ένα Νέο τριώροφο κτίριο για την στέγαση όλων αυτών των αναγκών και

άστεγων κλινών.

–  και βεβαίως ΠΛΗΡΗ ΑΜΑΠΤΥΞΗ και Ενίσχυση του υπάρχοντος οργανισμού του Νοσοκομείου μας, ενός οργανισμού που μας ταλαιπωρεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια ζητήματα που καταθέσαμε και στον Διοικητή της 6ης Υ.Πε στην πρόσφατη συνάντησή μας, ζητήματα για τα οποία έχουμε ζητήσει και σχετική συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.»

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες δεν γίνεται και έτσι, όπως κάθε χρόνο, η mojo live υποδέχεται το καλοκαίρι του 2020 με μια μεγάλη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.   Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες "συζήτησα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την  Τρίτη, 14 Ιουλίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έρχεται ξανά στα μέρη μας. Αυτή τη φορά για να παραστεί, ως κεντρικός καλεσμένος, στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σιδηροδρομικο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος ο οποίος εξέδιδε την 14χρονη κόρη του σε 57χρονο επιχειρηματία του Αγρινίου. Ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.  
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περίπτωση του 9χρονου πατρινόπουλου που βοηθήθηκε από το "Φωτεινό Αστέρι" δεν μπορεί παρά να μας συγκινήσει όλους. Για ευνόητους λόγους η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε συνθήκες μιας νέας οικον
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search