ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΒΕΣΝΑ:Ζητείται στήριξη των επιχειρήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΣΝΑ:

Η Ομοσπονδία μας από πολύ νωρίς είχε προβλέψει πως η πανδημία θα αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην οικονομία και ότι μόνο μετά από την επιστροφή στην «κανονικότητα» θα καταστεί σαφές το εύρος της ύφεσης.

Η εποχή που διανύουμε, παρ’ όλο που ο μεγαλύτερος όγκος των επιχειρήσεων επαναλειτούργησαν, μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, απέχει πολύ από την κανονικότητα που γνωρίζουμε και όλα δείχνουν πως θα αργήσει να έρθει.

Οι εξαγγελίες του κράτους για τα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είναι οι επισιτιστικές και επιχειρήσεις αναψυχής.

Μελέτες από ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και άλλων φορέων που πραγματοποιήθηκαν αποδεικνύουν πως αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος για κλείσιμο των επιχειρήσεων και συνεπώς ραγδαίας αύξησης της ανεργίας.

Συνεπώς, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης στήριξης της πραγματικής οικονομίας με μέτρα όπως:

Θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, που είναι και μόνιμο αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ και των μελών της
Κατάργηση του φόρου πολυτελείας.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
Παράταση προθεσμίας αντικατάστασης φορολογικών ταμειακών μηχανών έως 31/12/20.
Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών για όλες τις Μμ Επιχειρήσεις,.
Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τις Μμ Επιχειρήσεις.
Κατάργηση του φόρου ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική στέγη.
Πάγωμα κατασχέσεων πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

Μεγαλύτερη και οριστική μείωση του ΦΠΑ στην Εστίαση και λοιπές Μμ Επιχειρήσεις και όχι περιοδική συμπεριλαμβανομένου των ΕΔΧ ΤΑΧΙ που εξαιρούνται.
Διετής παράταση αντικατάστασης οχημάτων ΕΔΧ ΤΑΧΙ για ευνόητους λόγους
Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για το οικονομικό έτος 2020 (εισοδήματα 2019) με γενική ισχύ, με κριτήριο την πτώση του τζίρου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.
Αναστολή πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών προς την Εφορία για όλες τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή και τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίστηκαν ως πληττόμενες.
Επέκταση του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις
Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο πρόγραμμα SURE
Ενίσχυση των Μμ Επιχειρήσεων με επιδόματα επαναλειτουργίας και προσαρμογής στα νέα δεδομένα.
Δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μμ Επιχειρήσεων για την επιχειρηματικότητα με ειδικά κριτήρια δανειοδότησης για στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατές λύσεις προκειμένου να βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς απώλειες στηρίζοντας τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Παναγιώτης Σκέντζος                                 Δημήτριος Νικολακόπουλος

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Ψηφοφορίες

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομική σας κατάσταση στο άμεσο μέλλον;

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω ελεγχόμενης εξουδετέρωσης πυρομαχικών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή (12.07.2020).   Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η εθν . . .
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και αρχιτέκτονας της ανανέωσής του από το 2006, δεν θα διεκδικήσει μια νέα θητε . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Sars-Cov-2 την τελευταία εβδομάδα, οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή Επικοινωνία της ΕΡΤ για την επιδημιολογική κατάσταση που διαμορφώνετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η Αστυνομία αναζητά τόσο τους γονείς της ανήλικης όσο και τους άνδρες που συνευρέθηκαν ερωτικά μαζί της.   Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πραγματοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξηλώθηκε η εξέδρα, που όπως γράψαμε το πρωί, στήθηκε σε δημόσιο χώρο από ιδιώτη στο κέντρο της Κ. Αχαΐας για βραδινό γλέντι.   Η άμεση επέμβαση του Αστυνομικού τμήματος και σε αυτή την περίπτωση, με
Image
Image
© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search