ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: «Δεν θα ξαναγίνουν αγώνες στην Ελλάδα εάν...»

Η Euroleague προειδοποιεί την χώρα μας, ότι εάν στο μέλλον επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό όπως εκείνο της περασμένης Παρασκευής με την επίθεση που δέχτηκαν οι διαιτητές του αγώνα, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα και τον τραυματισμό του Λουΐτζι Λαμόνικα, τότε δεν θα διεξαχθούν άλλοι αγώνες στην Ελλάδα.

Η διοργανώτρια αρχή πήρε επίσημη θέση για τα όσα έγιναν το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου στην Λεωφόρο Κηφισίας και με ανακοίνωσή της έκανε γνωστά τα ακόλουθα:

«Μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague στην Αθήνα (Ελλάδα), δύο άνθρωποι, έκαναν δειλή, εγκληματική επίθεση, σπάζοντας το παράθυρο του ταξί που μετέφερε τους διαιτητές από το ΟΑΚΑ στο ξενοδοχείο τους. Ευτυχώς, οι τρεις διαιτητές, ο παρατηρητής διαιτησίας και ο οδηγός ταξί είναι εντάξει. Μετά την επίθεση, η EuroLeague Basketball επικοινώνησε απευθείας με την ελληνική αστυνομία, η οποία εγγυήθηκε την ασφάλεια και την φύλαξη των διαιτητών μέχρι να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.

Η EuroLeague Basketball ανακοινώνει τα εξής:

- Η EuroLeague Basketball και όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι καταδικάζουν τις βίαιες πράξεις σε οποιαδήποτε μορφή και θα συνεχίσουν να δείχνουν μηδενική ανοχή.

- Η EuroLeague Basketball θα στηρίξει την έρευνα της αστυνομίας για την επίθεση. Αν αυτοί οι δύο άνθρωποι αναγνωριστούν, τότε θα τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε αγώνες/εκδηλώσεις της EuroLeague Basketball, χωρίς προκατάληψη σε οποιαδήποτε επιπρόσθετη ποινική δίωξη.

- Η EuroLeague Basketball θα υποστηρίξει τους τρεις διαιτητές και τον παρατηρητή διαιτησίας σε οποιαδήποτε κίνηση προχωρήσουν.

Η EuroLeague Basketball θα συνεχίσει να προάγει το υγιές, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον, στο οποίο θα διεξάγονται οι αγώνες των διοργανώσεών της, με ασφάλεια που θα παρέχεται στις φιλοξενούμενες ομάδες, τους διαιτητές και τα υπόλοιπα διαπιστευμένα μέλη της.

Η EuroLeague Basketball θα ζητήσει την συνεργασία των συλλόγων και των τοπικών αρχών για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Ενώ η επίθεση είναι πρωτοφανής στην 20χρονη ιστορία της EuroLeague Basketball, αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα, αυτό θα σημαίνει ότι ένα δεν μπορεί να θεωρείται εγγυημένο ένα ασφαλές περιβάλλον για τις φιλοξενούμενες ομάδες, τους διαιτητές και άλλα διαπιστευμένα μέλη. Επομένως, η EuroLeague Basketball θα εξετάσει αμέσως το ενδεχόμενο να μεταφέρει τους αγώνες της EuroLeague, του EuroCup και των τουρνουά U18 εκτός Ελλάδας".

Πήρε θέση και ο σύνδεσμος προπονητών της Euroleague

Θέση για το περιστατικό πήρε με ανακοίνωσή του και ο σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά τις κινήσεις που έγιναν εναντίον των διαιτητών της EuroLeague, ο Σύνδεσμος Προπονητών της EuroLeague ανακοινώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και επαναλαμβάνει ότι οι προπονητές πάντα θα σέβονται και θα υπερασπίζονται τον ρόλο των διαιτητών στο μπάσκετ. Υπερασπιζομαστε την ακεραιότητα και γνωρίζουμε ότι την αδιαμφισβήτητη σημασία τους ως φύλακες του ευ αγωνίζεσθαι. Χωρίς τους διαιτητές δεν θα υπήρχε ούτε το παιχνίδι, ούτε οι προπονητές και οι παίκτες, ενώ οι φίλαθλοι δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της EuroLeague. Καταδικάζομε την πράξη, αλλά και κάθε μορφή βίας εναντίον των διαιτητών ή οποιουδήποτε μέλους της EuroLegue.

O Γενικός Διευθυντής, Γκόραν Σάσιτ, δηλώνει 'Θέλω να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι αυτή ήταν μία εγκληματική πράξη και ελπίζουμε όλοι εμπλεκόμενοι να κινηθούν όπως πρέπει. Ο Σύνδεσμος Προπονητών της EuroLeague διαισθάνεται το καθήκον που έχει στις επόμενες γενιές και δεσμεύεται να προστατέψει τις αξίες του αθλήματος, οι οποίες είναι ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ακεραιότητα. Δίνουμε αυτές τις αρχές στις οικογένειές μας και τους παίκτες μας και περιμένουμε από κάθε φίλαθλο να ακολουθήσει, προκειμένου να γίνει παράδειγμα για τα παιδιά του. Είμαστε όλη μία ομάδα στην ίδια οικογένεια της EuroLeague'.

O Σιμόνε Πιανιτζιάνι δήλωσε: 'Εμείς ως προπονητές κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ατμόσφαιρα και ένα καθαρό περιβάλλον εντός και εκτός γηπέδου για τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό μπασκετικό θέαμα, το οποίο σίγουρα έχουμε στην EuroLeague και τα κάνουμε ολα αυτά για τους φιλάθλους μας. Δεν πιστεύουμε οτι η βία συνάδει δίπλα σε αυτές τις αξίες που θέλουμε να μεταδώσουμε».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search