ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαραντόνα : Ο τσακωμός του με τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’

Μπορεί ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να είχε… το πόδι (το «θανατηφόρο» αριστερό του σουτ θα μείνει αξέχαστο) και το χέρι του Θεού, η σχέση του όμως με τα θεία και ειδικά με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν ήταν πάντα η καλύτερη.Καθώς είχε μεγαλώσει σε μια φτωχογειτονιά στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες και ήταν ένθερμος υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης, η πρώτη του επίσκεψη στο Βατικανό το 1987 ήταν τουλάχιστον επεισοδιακή. Εκεί, εξάλλου, είπε και μια από τις πολλές μυθικές του ατάκες που θα μείνει στην ιστορία.Ο Αργεντίνος καθυστέρησε τρεις ώρες στο ραντεβού με τον τότε πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Όταν βγήκε από το Βατικανό, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Περίμενα να δω αγίους και βρήκα χρυσούς πολυελαίους και μεταξωτές κουρτίνες!».Και συνέχισε: «Ναι, τσακώθηκα με τον Πάπα. Τσακώθηκα με τον Πάπα επειδή ήμουν στο Βατικανό και είδα χρυσές στέγες, και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχούσε για τα φτωχά παιδιά. Τότε πούλα τις στέγες φίλε, κάνε κάτι!».Ο Ιωάννης Παύλος φαίνεται ότι δεν ξέχασε τις δηλώσεις εκείνες του Ντιεγκίτο και του… κράτησε κακία, αφού στην επόμενη επίσκεψη του Μαραντόνα (με τη σύζυγο και τη μητέρα του) στο Βατικανό το 2000 φέρεται να του έδωσε ένα απλό ροζάριο, κάτι που ενόχλησε τον ποδοσφαιριστή.

 

Η επιστροφή στην εκκλησία και η φιλία με τον Φραγκίσκο

Μπορεί με τον Ιωάννη Παύλο να μην τα πήγαινε καλά, ωστόσο η συνάντηση του Μαραντόνα με τον συμπατριώτη του πάπα Φραγκίσκο το 2016 έγινε σε πολύ καλύτερο κλίμα.«Είχα απομακρυνθεί από την Εκκλησία, αλλά ο Φρανσίσκο με έφερε πίσω», είχε πει τότε ο Αργεντίνος θρύλος, αγκαλιάζοντας τον πάπα Φραγκίσκο.

Η κακή σχέση με τον Ιωάννη Παύλο

Πάντως, ενθυμούμενος την προηγούμενη του επίσκεψη στο Βατικανό, ο Μαραντόνα είχε επαναλάβει ότι εξαιτίας της απομακρύνθηκε από την εκκλησία: «Πήγα στο Βατικανό και είδα τη χρυσή στέγη. Και σκέφτηκα πώς κάποιος μπορεί να είναι τόσο μ@λ@κ@ς και να ζει κάτω από χρυσή στέγη και να πηγαίνει με γεμάτη την κοιλιά σε φτωχές χώρες και να φιλάει παιδιά;». aΜάλιστα, το 2014 είχε αποκαλέσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο «π…ς γιό» ζωντανά στην τηλεόραση της Αργεντινής (σημειωτέον ήταν τύφλα στο μεθύσι), προκαλώντας σάλο στην πατρίδα του.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search