ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: Θέλω να κάνω ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε πολλές πτυχές της προσωπικής του ζωής, στην απολαυστική συνέντευξη που έδωσε στο Eurosport.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε από το πάθος του για τη φωτογραφία, τον παππού του που δεν γνώρισε, τα μελλοντικά του σχέδια στον χώρο του κινηματογράφου, μέχρι τον μεγάλο του θαυμασμό για τον Πιτ Σάμπρας και το πώς πέρασε τις ημέρες της καραντίνας. Μέσα σε όλα, ο νεαρός Ελληνας τενίστας επέλεξε ποια ματς θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να ξαναπαίξει, γιατί απογοητεύτηκε από την έκβασή τους, ενώ η μητέρα του, Τζούλια… έφτιαξε τζατζίκι on camera για χάρη της Μπάρμπαρα Σετ.

Για το που βρίσκεται και πως πέρασε τις μέρες της καραντίνας: “Είμαι στη Νότια Γαλλία, στην Mouratoglou Tennis Academy. Είμαι από τους τυχερούς τενίστες, γιατί είχα την ευκαιρία να προπονούμαι στην Ακαδημία ακόμη και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Δεν έμπαιναν άνθρωποι, δεν έβγαιναν άνθρωποι από εδώ και όλα ήταν πολύ ασφαλή. Προπονήθηκα αρκετά όλες αυτές τις εβδομάδες, κρατήθηκα σε φόρμα, πέρασα χρόνο με την ομάδα μου και δεν βγήκα εκτός προγράμματος προπονήσεων. Ταυτόχρονα, προσπάθησα να γίνω δημιουργικός, ασχολήθηκα με πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Είμαι ευλογημένος που έχω τη δυνατότητα να μένω σε ένα τέτοιο μέρος, που μπορώ να κάνω πολλά πράγματα και ταυτόχρονα να είμαι ασφαλής”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς σε φόρμα όταν δεν ξέρεις πότε επιστρέφει το τένις: “Είναι δύσκολο. Δεν έχω σκεφτεί το μέλλον ακόμη. Βάζω το 100% του εαυτού μου καθημερινά στις προπονήσεις, θέλω να γίνω καλύτερος και προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά. Είναι μια περίοδος βελτίωσης για εμένα. Έχω πολύ χρόνο για να δουλέψω πράγματα και δεν πιέζω τον εαυτό μου στα όριά του. Κάνω μιάμιση ώρα προπόνηση την ημέρα στο court, μια ώρα γυμναστική εκτός court και μετά κάνω το περπάτημα μου και την αποθεραπεία μου. Δεν είναι δα και τόσο πιεστικό πρόγραμμα”.

Για το πως του φάνηκε η ζωή του στην καραντίνα: “Η ζωή είναι διαφορετική όταν είσαι σε καραντίνα. Είναι περίεργη, γιατί δεν συναντιέσαι με ανθρώπους, δεν πηγαίνεις σε μέρη που μαζεύονται συχνά άνθρωποι. Μου λείπει ο ανταγωνισμός, μου λείπει το τένις. Είναι τελείως διαφορετική και ασυνήθιστη ζωή για εμένα. Από τότε που ήμουν παιδί ταξίδευα και αγωνιζόμουν, τώρα είναι δύσκολο. Πιστεύω όμως, ότι ίσως είναι και καλό όλο αυτό. Δεν θα ήταν άσχημο να μπαίνουμε σε καραντίνα μια φορά τον χρόνο. Είναι καλό για τον πλανήτη και τη φύση μας. Έτσι ο κόσμος γίνεται καλύτερος και πιο ασφαλής. Επίσης, δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να περάσεις τόσο χρόνο με την οικογένειά σου κι αυτό είναι ωραίο”.

Για το ποια ματς από αυτά που έχει χάσει θα ήθελε να ξαναπαίξει αν είχε την ευκαιρία: “Θα ήθελα να ξαναπαίξω το ματς κόντρα στον Ναδάλ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Με κατατρόπωσε και δεν μου άρεσε. Είμαι διαφορετικός παίκτης από τότε, έχω περισσότερη εμπειρία, έχω καλύτερο πλάνο. Δεν λέω ότι θα τον κέρδιζα αν παίζαμε τώρα, αλλά σίγουρα θα πάλευα περισσότερο.

Ακόμη ένα ματς που θα ήθελα να επαναλάβω, είναι κόντρα στον Ναδάλ στο Τορόντο. Έπαιζα καλά, διένυα μια όμορφη εβδομάδα με νίκες, αλλά δεν έπαιξα έτσι όπως έπρεπε στο πρώτο σετ κόντρα στον Ράφα και ηττήθηκα με 2-0. Αν είχα ξυπνήσει νωρίτερα και έκανα το 1-1, νομίζω μπορούσα να κερδίσω.

Κόντρα στον Βαβρίνκα στο Roland Garros, επίσης. Ένιωσα άσχημα, πληγώθηκα από αυτή την ήττα. Δυσκολεύτηκα να την ξεπεράσω, γιατί νόμιζα ότι άξιζα τη νίκη. Ήμουν ένα φόρχαντ μακριά από το μπρέικ στο 5ο σετ. Η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Δεν μπορείς να πας πίσω και να αλλάξεις πράγματα όμως. Ο Σταν ήταν πιο υπομονετικός, είχε και την εμπειρία και μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Έπαιξε ένα φοβερό ματς”.

Για το ποιον τενίστα θα του άρεσε να έχει αντίπαλο στο court: “Όταν ήμουν μικρός κι έπαιζα τένις, ο Πιτ Σάμπρας ήταν ένα από τα είδωλά μου, γιατί ο μπαμπάς μου ήταν μεγάλος φαν του. Τον γνώρισα πριν λίγο καιρό στο Indian Wells και ήταν φοβερή εμπειρία. Ήταν ξεχωριστός τενίστας και έπαιζε όμορφο παιχνίδι, ήταν εξαιρετικός αθλητής. Βοήθησε στην εξέλιξη του τένις και ειδικά στο one-handed backhand. Τον θαυμάζω, πήρα πολλά στοιχεία από το παιχνίδι του και τα ενσωμάτωσα σε εμένα. Θα ήθελα να παίξω μαζί του στο Indian Wells”.

Για τα αδέρφια του: “Παίζουν τένις συχνά εδώ στην Ακαδημία, με τους προπονητές τους και με τον μπαμπά μου. Χθες έπαιξα με την αδερφή μου, ήταν πολύ ωραία. Ελπίζω κάποια στιγμή να παίξουμε παρέα στα μικτά διπλά. Ένας στόχος είναι να αγωνιστούμε παρέα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήταν πολύ όμορφο”.

Για τις ελληνικές και τις ρωσικές του ρίζες και τι έχει πάρει από κάθε κουλτούρα: “Έχω πάρει τον ανταγωνισμό μου και την μαχητικότητά μου στο court από την ρωσική πλευρά μου. Από την ελληνική μου πλευρά, έχω πάρει σίγουρα τις στιγμές που φιλοσοφώ. Είναι περίεργο, αλλά ωραίο. Την δημιουργικότητα την έχω πάρει επίσης από την ελληνική μου πλευρά”.

Για τον παππού του: “Δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά είναι πρωταθλητής στην καρδιά μου. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από την ζωή, αλλά είναι θρύλος για εμένα. Έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή, έπαιξε κόντρα σε παίκτες όπως Πελέ. Σκόραρε με την Εθνική της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Έπαιξε στην Σπαρτάκ Μόσχας και ακόμη και τώρα τον σέβονται πάρα πολύ στην ομάδα. Ήταν πιστός εκεί και βοήθησε πολύ του για να κατακτήσει πολλά τρόπαια ο σύλλογος”.

Για τις μαγειρικές του ικανότητες και γενικότερα το φαγητό στην οικογένεια: “Ο μπαμπάς μου μαγειρεύει καλύτερα από την μητέρα μου. Αυτό είναι μυστικό. Στην Ελλάδα το φαγητό είναι πάθος, είναι έμπνευση. Είναι πολύ καλός chef. Εγώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας μαθαίνω πράγματα, αλλά σίγουρα δεν είμαι άνθρωπος που θα είμαι συνέχεια στην κουζίνα”.

Για το πάθος του για τη φωτογραφία και τον στόχο του να είναι μέλος μιας ταινίας στο μέλλον: “Θέλω να φτιάξω μια ταινία στο μέλλον. Θέλω να είμαι ο σκηνοθέτης ίσως. Θέλω να δώσω το στυλ μου σε μια ταινία και να πετύχει. Δεν μου αρέσουν τα θρίλερ. Ίσως είναι ένα ντοκιμαντέρ, ή μια περιπέτεια. Ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά θα ήθελα τον Μπράντλεϊ Κούπερ να είναι πρωταγωνιστής στην ταινία μου”.

Για το αγαπημένο του τουρνουά: “Είναι το Laver Cup. Μου αρέσει το vibe εκεί, προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε την Ευρώπη και είναι μαγικό να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Ρότζερ και τον Ράφα. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Όταν ήμουν μικρός δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν εφικτό να παίξω αγώνες διπλών μαζί με αυτούς τους θρύλους. Πρέπει να σε διαλέξουν για να παίξεις στο τουρνουά και χαίρομαι πολύ που έχω καταφέρει να είμαι στους κορυφαίους της Ευρώπης. Είναι μεγάλη τιμή. Επίσης, είναι τέλειο να έχεις προπονητή τον Μπιόρν Μποργκ”.
 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλείψεις παρουσιάζονται ακόμη και στα φάρμακα της εποχής, που δεν είναι άλλα από τα αλλεργιογόνα είτε σε χάπια, είτε σε αλοιφές, με όσους νοσούν να ψάχνουν την θεραπεία τους από φ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση τώρα στην Πάτρα! Σύμφωνα με τα πρωτα στοιχεια ο σεισμός είχε επίκεντρο τον Πύργου και ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια.  
Image
Image

Search