Λουκάνικα χωριάτικα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Απολαύστε αυτό τον τέλειο μπιρομεζέ με μια δροσερή μπίρα και καλή παρέα.

  • Προετοιμασία: 10΄
  • Αναμονή: 5΄
  • Ψήσιμο: 15΄

Υλικά (μεζές για 8 άτομα)

  •     400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα (προτιμότερο με πάπρικα), κομμένα κατά μήκος στη μέση και μετά σε κομμάτια περίπου 4 εκ.

Για τη σάλτσα

  •     2 πιπεριές Φλωρίνης
  •     1 ντομάτα, κομμένη στα 4
  •     40 ml χυμός λεμονιού
  •     1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
  •     1 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •     50 ml ελαιόλαδο
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθεί. Σουρώνουμε τον πολτό σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και τις ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ξεφουρνίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν στο μπολ θα βοηθήσουν να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει πολύ εύκολα.
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές από φλούδες, σπόρια και κοτσάνι και τις ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, το λεμονοχυμό, τη μουστάρδα, το λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια λεία σάλτσα. Αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Λουκάνικα:

  • Βάζουμε τα λουκάνικα σε μικρό ταψί, στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, και ψήνουμε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά στη λειτουργία του γκριλ ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα σε μπολ (για να βουτάμε ή να βάζει ο καθένας στο πιάτο του) ή περιχύνουμε με αυτήν τα ψητά λουκάνικα.