Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Ιδιαίτερη συνταγή για ορεκτικό

Υλικά για 2 άτομα

  •     4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  •     1 κούπα κους κους και 1 κούπα βραστό νερό
  •     4 κουτ. σούπας ιπποφαές
  •     2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή κολοκυθόσπορο
  •     1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  •     2 ντομάτες ψιλοκομμένη σε κυβάκια
  •     2 μικρά αγγουράκια ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  •     1 χούφτα φρέσκο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα
  •     χυμό από λεμόνι
  •     1 κουτ. γλυκού κύμινο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεροψήνεται η σάρκα και να φουσκώνει η φλούδα.
  •     Παράλληλα βράζετε το νερό. Βάζετε το κους κους σε ένα μπολάκι και προσθέτετε το βραστό νερό. Σκεπάζετε με ένα πιάτο μέχρι το κους κους να ρουφήξει όλο το νερό.
  •     Προσθέτετε στο κους κους τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
  •     Βγάζετε τις πιπεριές από το φούρνο, σκεπάζετε με μεμβράνη, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και καθαρίζετε τις πιπεριές, τραβώντας με το δάχτυλο τη φλούδα για να αποχωριστεί από τη σάρκα.
  •     Στη συνέχεια κόβετε το καπάκι, το κοτσάνι, της πιπεριάς για να κάνετε μια τρύπα και να τις γεμίσετε.
  •     Αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Γεμίζετε τη πιπεριά με μικρό κουταλάκι με το κους κους.
Αφήνετε τις γεμισμένες πιπεριές να κρυώσουν και σερβίρετε με λίγα φρέσκα κομμένα μυρωδικά.