Κοτόπουλο Cajun

Πικάντικη και αρωματική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  •     4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  •     1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  •     2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  •     2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
  •     1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
  •     2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •     2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  •     2 μεσαίες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
  •     1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •     1 μεσαία πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  •     2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  •     2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  •     2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός lime

Εκτέλεση

  •     Αφαιρείτε αρχικά το δέρμα από τα φιλέτα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο.
  •     Βάλτε και γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να επικαλυφθεί με το μείγμα. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  •     Εν τω μεταξύ φτιάξτε την τραγανή σάλτσα. Σε ένα δοχείο αναμείξτε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί.
  •     Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο και τον χυμό lime, ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε.

Ψήστε το κοτόπουλο σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου ψηθεί καλά και γίνει καυτό.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεία σαλάτας.