Σφολιατίνια με μαρμελάδα

Γλυκιά απόλαυση που θα λατρέψετε

Υλικά για 4 άτομα

  •     230 γρ. τυρί κρέμα
  •     80 γρ. ζάχαρη
  •     1 αβγό και 2 κρόκους
  •     30 γρ. ρικότα
  •     1 βανίλια
  •     αλάτι 1/4 κ.γ.
  •     2 φύλλα σφολιάτα
  •     200 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  •     Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αφήνουμε στην άκρη.
  •     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  •     Βάζουμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  •     Προσθέτουμε τους κρόκους, τη ρικότα, τη βανίλια και το αλάτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  •     Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και το χτυπάμε με 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  •     Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε το κάθε φύλλο σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια.
  •     Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού μια κουταλιά από το μίγμα της κρέμας τυριού και μια κουταλιά μαρμελάδα.

Τυλίγουμε το κομμάτι σε ρολό ή το κλείνουμε σαν φάκελο και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα κομμάτια της σφολιάτας και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.