Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο

Ένας πικάντικος και καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνα...

Υλικά

    200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
    100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο - π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο
    2 ντομάτες, σε κυβάκια
    1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
    ελάχιστο μπούκοβο
    1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη
    30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο.

Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.