Πανεύκολα πτι μπερ με κομμάτια σοκολάτας

Μερίδες: 15 μεγάλα κομμάτια
Προετοιμασία: 20'
Χρόνος: 15'

Υλικά

    90 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
    100 γρ. ζάχαρη
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    100 γρ. έτοιμες σταγόνες κουβερτούρας (σε σακουλάκι, στα σούπερ μάρκετ)

Διαδικασία

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το ΣΥΡΜΑ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξουμε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα δύο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα που σταδιακά θα σφίγγει.
  • Προσαρμόζουμε το ΓΑΝΤΖΟ για ζύμες και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ζυμώνουμε για πολύ λίγο, ίσα να σκορπίσουν στη ζύμη ομοιόμορφα.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με πάχος όχι λεπτότερο από 1 εκ, γιατί θέλουμε τα μπισκότα μας χοντρά. Κόβουμε 15 κομμάτια με κουπ πατ της αρεσκείας μας ή με ένα ποτήρι, διαμέτρου 8 εκ.

Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε δύο ταψάκια, στρωμένα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Προθερμαίνουμε αμέσως μόλις τα βάλουμε το φούρνο στους 160 C (δηλαδή αφήνουμε τα μπισκότα στην κατάψυξη μόνο όσο χρειάζεται να προθερμανθεί ο φούρνος).

Μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος τα βγάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.