ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση στην Τουρκία, 2ος Ευρωπαίος δημοσιογράφος

Παραμένει σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού σε ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν ξένοι πολίτες στην Τουρκία, ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, μετά από εντολή των Τουρκικών αρχών, που υποστηρίζουν ότι ο Ντελ Γκράντε, βάσει της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στην χώρα, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο ίδιος απαντά ότι είχε μεταβεί στην περιφέρεια της Αντιόχειας, με σκοπό να πάρει σειρά συνεντεύξεων που σκόπευε να χρησιμοποιήσει για τη συγγραφή βιβλίου με θέμα τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες σύμφωνα, πως το Τουρκικό κράτος θα προχωρούσε στην απέλασή του, ή το πότε θα το πράξει!

Η οικογένειά του, από την περιφέρεια της Τοσκάνης, ζητά να μάθει σαφείς πληροφορίες, τονίζοντας ότι ο Γκαμπριέλε πρέπει να επιστρέψει το γρηγορότερο δυνατό στο σπίτι του, όπου τον περιμένουν η σύζυγός του και τα δυο μικρά παιδιά τους.

Έως τώρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε είναι καλά στην υγεία του και πως με την περίπτωσή του ασχολούνται αδιάκοπα οι διπλωματικές αρχές της Ρώμης.

Search