ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απεργία στο δημόσιο και συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου από το ΠΑΜΕ στις 24 Νοεμβρίου

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και 24ωρη απεργία ετοιμάζουν για τις 24 Νοεμβρίου τα μέλη του ΠΑΜΕ. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθει στις 10.30 το πρωί. Στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους:

● Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του νόμου Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 - 24 (Νόμος 4369/2016).

● Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

● Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 - 400 ευρώ μισθό!

● Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

● Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

● «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

● Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες…

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!»

 

Search