ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις

Παρόλο που ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές κρίθηκε προ ημερών αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο ίδιος ο υπουργός εμμένει στη θέση του για μόνο 4 άδειες. Ωστόσο, σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αριθμός των καναλιών μειώθηκε και άλλο και μάλιστα από τα χείλη του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Μιλώντας στη συζήτηση επί των τροπολογιών του Υπουργείου Επικρατείας ο Πρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Επειδή άκουσα ότι παρεξηγείται η άποψη του κ. Παππά για τέσσερις άδειες εγώ σας λέω ότι η δική μου άποψη είναι πως οι άδειες πρέπει να είναι τρεις. Εγώ επιμένω ότι πρέπει να είναι τρεις οι άδειες. Τόσες άδειες λένε τα στοιχεία που έχουμε. Οι απόψεις των ιδιοκτητών ήταν αυτές. Καμία Φλωρεντία, κανένα φάσμα. Προφανώς το φάσμα χωράει περισσότερες.

Τελικά μπορεί να είναι παραπάνω. Θα ανοίξει διάλογος με το ΕΣΡ το οποίο θα δώσει τη σύμφωνη γνώμη του και εν τέλει μπορεί και να έχει την τελική απόφαση. Εμείς όμως σε αυτόν τον διάλογο έχουμε άποψη. Άκουσα μια κυρία του ΕΣΡ -σ.σ Λίνα Αλεξίου- που είπε 16 άδειες. Τα 15 από αυτά θα οδηγηθούν νομοτελειακά σε διαπλοκή. Να το ακούσουν όλοι. Δεν μπορούν να ζήσουν 10-12-16 κανάλια».

 

 

Search